Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κάποιοι εξοργιστικά επικίνδυνοι, θέλουν capital controls, κρατικοποίηση τραπεζών και εσωτερικό δανεισμό μέσω καταθέσεων


Κάποιοι εξοργιστικά επικίνδυνοι, θέλουν capital controls, κρατικοποίηση τραπεζών και εσωτερικό δανεισμό μέσω καταθέσεων Τα σχέδια για capital controls θα οδηγήσουν στην φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία και θα προκαλέσουν ακραίες κοινωνικές αντιδράσεις...
Κάποιοι προκλητικά επικίνδυνα του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν γνωρίζουμε πόσο ρόλο ή επιρροή έχουν στην ηγεσία του κόμματος και στην ομάδα διακυβέρνησης της χώρας έχουν επεξεργαστεί, μελετήσει ένα σχέδιο προκλητικά επικίνδυνο και αυτοκτονικό για τις τράπεζες αλλά και την κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν απομονώσει αυτά τα μιαρά σχέδια....η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και κανείς να μην μπορεί να διαχειριστεί το χάος που θα προκληθεί.

Ορισμένοι αριστεροί που πάσχουν από επικίνδυνες ιδεοληψίες τάσσονται υπέρ ενός εκτρωματικού σχεδίου το οποίο όχι πρέπει απλά να απορριφθεί αλλά να καταδικαστεί ως εθνικά επιζήμιο και κοινωνικά αιματηρό.
Με βάση ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο ως plan B ή plan C περιλαμβάνει τα εξής
1)Στάση πληρωμών εντός ευρώ χωρίς Grexit που θα αφορά αρχικά το ΔΝΤ και θα επεκταθεί σε όλες τις συναλλαγές εξωτερικού.
2)Θα επιβληθούν υποχρεωτικά capital controls στις τράπεζες ώστε να αποτραπεί το bank run δηλαδή η μαζική φυγή καταθέσεων και καταρρεύσουν οι τράπεζες.
Οι τράπεζες θα κλείσουν από 1 έως 2 εβδομάδες και εν συνεχεία όριο ανάληψης μετρητών από τα ATMs 150 με 200 ευρώ ανά λογαρισμό ημερησίως.
Οι τράπεζες – και το αναφέρουμε ως επιβεβαιωμένη πληροφορία – έχουν προετοιμαστεί για capital controls.
Μια κυβέρνηση που δεν λαμβάνει τις προειδοποιήσεις των τραπεζιτών που βλέπουν να έρχεται καταστροφή...είναι ικανή για τα πάντα...
3)Το επόμενο βήμα για τις τράπεζες λόγω της δραματικής τους επιδείνωσης θα είναι η κρατικοποίηση.
Υπάρχουν εμμονικοί στο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να κρατικοποιηθεί ολοκληρωτικά.
Προφανώς κρατικοποίηση σημαίνει bail in δηλαδή οι ιδιώτες θα χάσουν στην κυριολεξία όλα τα λεφτά τους.
Ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τέτοιες ιδεολογικές εμμονές που θέλουν να καταντήσουν την ελληνική αγορά από επενδυτικό σκουπιδότοπο που είναι σήμερα σε….σκέτο.... σκουπιδότοπο.
4)Ορισμένοι αριστεριστές παρωχημένης ιδεολογίας έχουν σκεφθεί ακόμη και την προσωρινή δέσμευση του 10% των καταθέσεων ώστε να αγοραστούν έντοκα γραμμάτια (το 10% των καταθέσεων αντιστοιχεί σε 13,4 δισεκ. ) για διάστημα κάποιων μηνών και εν συνεχεία με την λήξη των εντόκων να επιστραφούν οι καταθέσεις στους κατόχους.
Πρόκειται για ένα υποχρεωτικό εσωτερικό δανεισμό.
Ένα τέτοιο σχέδιο θα οδηγήσει σε μαζικό bank run στις τράπεζες θα οδηγήσει βίαια στην χρεοκοπία των τραπεζών.
Συν τοις άλλοις σε σύνολο 6,5 εκατ ενεργών καταθετικών λογαριασμών το 85% αφορά ποσά κάτω από 10.000 ευρώ ενώ οι έχοντες πάνω από 100.000 ευρώ ήταν 26.000 λογαριασμοί και έχουν μειωθεί στους 18.000 λογαριασμούς.

Ως bankingnews.gr συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι προπαγάνδα απάτης του ΣΥΡΙΖΑ, παραπληροφόρησης και παραπλάνησης ώστε η ΕΕ να κάνει πίσω και να υπάρξει συμφωνία.
Όλα αυτά είναι προπαγάνδα, σπείρουν τον φόβο οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, τον τρόμο και τον πανικό ώστε να υποχρεώσουν την ΕΕ να δεχθεί τον έντιμο συμβιβασμό.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν επίσημα την κυβέρνηση αναφέρουν "ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει χρεοκοπία αλλά ένα έντιμο συμβιβασμό και οι επόμενες εβδομάδες αυτό θα καταδείξουν".
Η θέση αυτή πολύ σύντομα θα διαπσιτωθεί αν είναι η πραγματική του ΣΥΡΙΖΑ...εκτιμούμε ότι αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς όμως συγκεκριμένα στελέχη ΤΟΥ συριζα εμφορούνται από ιδέες που τουλάχιστον είναι απαράδεκτες, εθνικά καταστροφικές, κοινωνικά αιματηρές....προκλητικές και επιζήμιες για κάθε έλληνα.
Ορισμένοι στην ΣΥΡΙΖΑ πάνω από την κοινωνία, πάνω από την Ελλάδα, βάζουν την παρηκμασμένη και ακατανόητη ιδεολογία τους....

(πρώτη ενημέρωση 21 Απριλίου 2015, 12:55)

www.bankingnews.gr
Πέτρος Λεωτσάκος

Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)