Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«Γιατί η Δύση αντιπαθεί τον Πούτιν»

Image result for πούτινΈνας από τους λόγους της δυσαρέσκειας της Δύσης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι το γεγονός ότι δεν άφησε δυτικές πολυεθνικές εταιρείες να απλώσουν χέρι στον πλούτο της Ρωσίας, γράφει η γαλλική ιστοσελίδα Agora Vox.
Η επιθετική εκστρατεία κατά του Ρώσου προέδρου σε μια σειρά από ξένα μέσα ενημέρωσης, κατά τη γνώμη του Γάλλου δημοσιογράφου, οφείλεται στο γεγονός ότι η Δύση είναι δυσαρεστημένη από τις ενέργειες ενός ανθρώπου, ο οποίος αποφάσισε να αποσύρει τη Ρωσία από την οικονομική κρίση του τέλους του εικοστού αιώνα. «Η Δύση είχε σχεδιάσει
μεγάλα ληστρικά έργα στην μετακομμουνιστική Ρωσία και άρχιζε να τα εφαρμόζει. Ωστόσο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν τα άφησε να εξελιχθούν», ανέφερε η γαλλική έκδοση.
Κατά την άποψή του, ο κύριος στόχος επιτάχυνσης της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων, την οποία πρότεινε η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, ήταν πώληση για ένα κομμάτι ψωμί της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στις πολυεθνικές εταιρείες, το γεγονός που κατ 'επανάληψη συνέβη στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος της υστερίας των δυτικών ΜΜΕ. «Οι πολιτικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Δύση χειρίζονται τις πληροφορίες για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα των χορηγών τους», σ’αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο Γάλλος  δημοσιογράφος.
«Ο Πούτιν δεν είναι τέλειος. Έχει τα μειονεκτήματά του, ωστόσο, χάρη σε αυτόν, έγινε δυνατή η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας...»,  λέει ο Γάλλος δημοσιογράφος και σημειώνει ότι αυτό εξηγεί τις υψηλές βαθμολογίες του στη Ρωσία και τη δυσαρέσκεια από τον ίδιο στη Δύση.

gr.rbth.com 


(Προσθήκη φωτογραφίας από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πηγή: διαδίκτυο)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)