Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Airbus : ποια τα τεχνικά προβλήματα μία ημέρα πριν τη μοιραία πτήση.

Οι πληροφορίες για τεχνικά προβλήματα στο airbus μία ημέρα πριν τη μοιραία πτήση

Ένα νέο στοιχείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τη συντριβή του μοιραίου Airbus της εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως μετέδωσε το Star, το airbus, μία ημέρα πριν από τη μοιραία πτήση παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης και γι” αυτό το λόγο είχε παραμείνει καθηλωμένο στο έδαφος για τέσσερις ώρες προκειμένου να επισκευαστεί.

Δείτε το βίντεο για το airbus και τα τεχνικά προβλήματα:






fimes.gr


Έγγραφο-ντοκουμέντο: Είχε δοθεί οδηγία για «απότομες βυθίσεις» των Airbus πριν από 3 μήνες!


Μετά από συμβάν σε πτήση της Lutfhansa από Μπιλμπάο σε Μόναχο - Δείτε το στο star.gr



Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη ότι οι ευρωπαϊκές αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση σε όλα τα Airbus 318, 319, 320 και 321 μετά από ένα περιστατικό με απότομη βύθιση αεροσκάφους.

Το περιστατικό αφορούσε ένα Airbus 321 (σχεδόν παρόμοιο με το 320, απλά λίγο μεγαλύτερο) της Lufthansa, το οποίο εκτελούσε την πτήση Μπιλμπάο-Μόναχο στις 5 Νοεμβρίου του 2014 και παρουσίασε απότομη βύθιση, χάνοντας πολλά πόδια σε ύψος.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί σε δύο αισθητήρες οι οποίοι είχαν παγώσει με αποτέλεσμα το αεροπλάνο της Lufthansa να χάνει ύψος σε ρυθμούς 4.000 ποδιών το λεπτό! Ευτυχώς, οι πιλότοι είχαν καταφέρει να επαναφέρουν τότε το αεροπλάνο...

Μετά το περιστατικό και την αναφορά του, είχε γίνει ενδελεχής έρευνα από τις γερμανικές αρχές και εν συνεχείαεκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 το έγγραφο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (ΕASA), που προειδοποιούσε για σχετικό σφάλμα που θα μπορούσε να παρουσιαστεί εν πτήσει και έδινε οδηγίες για το πώς να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα, o EASA προειδοποιούσε πως το χειρότερο σενάριο σε μια τέτοια περίπτωση, εάν δεν διορθωθεί, είναι η απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους!

Το star.gr αναζήτησε και εντόπισε το εν λόγω έγγραφο και σας το παρουσιάζει: EASA.pdf

www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)