Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κανείς επιζών από τη συντριβή του Airbus A320 στη νότιο Γαλλία Τραγωδία



Σχόλιο ιστολογίου:

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν το μέγεθός της σφοδρής σύγκρουσης του αεροσκάφους με το έδαφος. Είναι συγκλονιστικό να βλέπουμε τόσο μικρά συντρίμμια, χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε τμήματα της δομής ή του εσωτερικού του Airbus, καθώς και το ότι δεν υπάρχουν σημάδια φωτιάς με ένα αεροπλάνο γεμάτο καύσιμα που θα έπρεπε να είναι όλα καμένα …  


 
 Συγκλονίζει την Ευρώπη η αεροπορική τραγωδία στις Αλπεις με 150 νεκρούς [εικόνες & βίντεο]

 
Αεροσκάφος της χαμηλού κόστους εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, με 144 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα συνετρίβη στη νότια Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι φοβόντουσαν από το πρώτο λεπτό. Δεν υπάρχει κανείς επιζών. Ανάμεσά τους δυο βρέφη και 16 μαθητές από τη Γερμανία. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο, που ταξίδευε από Βαρκελώνη για Ντίσελντορφ, έπεφτε για περίπου οκτώ λεπτά. Η σύγκρουση ήταν τόσο ισχυρή που τα μεγαλύτερα συντρίμμια δεν ξεπερνούν το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου. Οι γαλλικές αρχές έχουν στα χέρια του το
μαύρο κουτί, ενώ το σημείο της συντριβής έχει αποκλειστεί ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο. 

Το αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, είχε απογειωθεί στις 08.55 από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ. Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 10:47 το πρωί ενώ βρισκόταν στα 5.000 πόδια. Λίγο αργότερα συνετρίβη. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στο Ντιν-λε-Μπεν, στις γαλλικές Άλπεις, σε ύψος 2.000 μέτρων. Το σημείο δεν είναι προσβάσιμο οδικώς, ενώ τα συντρίμμια είναι διάσπαρτα σε μια έκταση πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Τα περισσότερα θύματα είναι Γερμανοί ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης περίπου 45 επιβαίνοντες ήταν Ισπανοί. Στο σημείο της συντριβής βρίσκεται ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Στο σημείο έσπευσε και ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών μαζί με Γερμανούς εμπειρογνώμονες. Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έκανε λόγο για «ανείπωτη τραγωδία». Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας βρίσκονται στα Ηλύσια Πεδία, συνάντησαν τον Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία.
 
Το Airbus A320 στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ
Βίντεο από το σημείο συντριβής

Διαβάστε επίσης:

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανείς επιζών επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Αλέν Βινταλί. Με αυτό το δεδομένο πρόκειται για το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στη Γαλλία από το 1981 όταν 180 άτομα έχασαν τη ζωή τους επίσης σε αεροπορικό δυστύχημα στο Σαν Πιέτρο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε μήνυμα του στο twitter έγραψε: «Θέλω να εκφράσω στις οικογένειες των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος την αλληλεγγύη μου. Είναι ένα πένθος, μια τραγωδία».

 Συνέχεια στο: tvxs.gr

(2η πηγή : iefimerida.gr  )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)