Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Παραμένει ο ΕΝΦΙΑ - Από του χρόνου αφορολόγητο 12.000 ευρώ

Κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει ως έχει ο ΕΝΦΙΑ για φέτος και ξεκαθαρίζει πως η δόση στο ΔΝΤ θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου
Picture 0 for Παραμένει ο ΕΝΦΙΑ - Από του χρόνου αφορολόγητο 12.000 ευρώ
Ανοιχτό αφήνει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το ενδεχόμενο για διατήρηση ως έχει του ΕΝΦΙΑ φέτος, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες για αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
«Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει, είναι δέσμευσή μας, ωστόσο εάν δεν υπάρξει παρέμβαση κάτι που υπάρχει μένει ως έχει», είπε χαρακτηριστικά ο
αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, παγώνει και η δέσμευση για αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ, μέτρο που σύμφωνα με το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ θα εφαρμοστεί από το 2016.
Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε πως θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ διέψευσε σενάρια για επιβολή «φόρου λίπους» και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
«Υπάρχει πρόβλημα στην εισπραξιμότητα. Πώς είναι δυνατόν με διπλασιασμό τουρισμού στην Μύκονο, για παράδειγμα, να έχουμε μείωση ΦΠΑ 30%. Δεν σκεφτόμαστε αύξηση ΦΠΑ, αλλά την είσπραξη», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως «η σύνδεση ταμειακών με ΥΠΟΙΚ θέλει μήνες, άρα να βελτιώσουμε την εισπραξιμότητα».

voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)