Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

«Η HSBC έκρυβε μεγάλα χρηματικά ποσά που ανήκαν σε πελάτες της οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, για υποθέσεις διαφθοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian

Γεωργία Τρισμπιώτη

Πολιτικός Επιστήμων και Διεθνολόγος
  Η Guardian, που έχει πραγματοποιήσει την έρευνα για το σκάνδαλο σχετικά με την θυγατρική της HSBC στην Μ. Βρετανία, εξηγεί ότι η τράπεζα τους έδωσε πληροφορίες για λογαριασμούς πελατών της, παραβλέποντας τον νόμο που ήδη από το 1998, υποχρέωνε τις τράπεζες να εξετάζουν την προέλευση των χρημάτων από πελάτες «υψηλού κινδύνου».

Ο Rami Makhlouf, ξάδελφος του προέδρου της Συρίας και «ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Συρία» βρίσκεται στη λίστα των υπόπτων για διαφθορά. Είχε συνολικά τουλάχιστον  15.000.000 $, κατανεμημένα σε διάφορους λογαριασμούς της HSBC.

Μεταξύ των εγκλημάτων στα οποία εμπλέκονται και άλλοι πελάτες της HSBC, η εφημερίδα αποκαλύπτει σκάνδαλα διαφθοράς, ιδιαίτερα στην Αφρική, ένα εμπόριο «ματωμένων διαμαντιών», την λεηλασία των πρώην σοβιετικών κρατών, μια υπόθεση διαφθοράς της κρατικής πετρελαϊκής επιχείρησης της Μάλτας, διακίνηση ναρκωτικών από τη Δομινικανή Δημοκρατία καθώς και το σκάνδαλο ντόπινγκ των ποδηλατών στην Ισπανία.

stoxasmos-politikh.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)