Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Die Zeit: Ο Σόιμπλε μένει πια μόνος του

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι το «όχι» τού κόστισε συμμαχίες προς όφελος της Ελλάδας



Die Zeit: Ο Σόιμπλε μένει πια μόνος τουΑπομόνωση του Σόιμπλε μετά το «όχι» του στο ελληνικό αίτημα και αλλαγή των συμμαχιών βλέπει σε άρθρο της η γερμανική Zeit, που επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μένει πλέον μόνος του. Το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης καλωσορίστηκε ως καλό σημάδι αλλά στο σημερινό Γιούρογκρουπ αντί να δοθεί ένα τέλος στο δράμα του χρέους ελλοχεύει μια αναταραχή, σημειώνει η εφημερίδα. 

Αυτή τη φορά όμως, όπως επισημαίνει, «τα φύλλα μοιράζονται διαφορετικά», καθώς ο Σόιμπλε με το «όχι» του επιφύλαξε ένα χτύπημα στον Γιούνκερ και γύρισε μέρες πίσω τις Βρυξέλλες και το Eurogroup. «O Bαρουφάκης αυτή τη φορά έχει στο πλευρό του τον Γιούνκερ ενώ και η ΕΚΤ και το ΔΝΤ φαίνεται ότι
καλοβλέπουν την ελληνική αίτηση, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στις Βρυξέλλες’ γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Κι εδώ βρίσκεται η ειρωνεία της Ιστορίας: Η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ -οι τρεις θεσμοί που σχηματίζουν την τρόικα- γυρίζουν την πλάτη στον γερμανό υπουργό Οικονομικών που όχι μόνο επινόησε την τρόικα, αλλά την υπερασπίστηκε κατά του βαρουφάκη.

Τώρα οι θεσμοί περιμένουν μία λύση, αλλά ο Σόιμπλε πατά φρένο...». Τα «στρατεύματα» του Σόιμπλε σε αυτή τη μάχη θα είναι, κατά την εφημερίδα, η Φινλανδία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Πορτογαλία. «Ωστόσο οι γραμμές που, αρέσει να χαράσσει ο Σόιμπλε, δεν υπάρχουν πλέον», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)