Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Θα "αξιοποιήσει"(;) η νέα Κυβέρνηση, τον κ. Π. Ρουμελιώτη μετά την παραίτησή του από την Πειραιώς ....στο ΤΧΣ.

Έφυγε από την Πειραιώς με προορισμό το ΤΧΣ ο Ρουμελιώτης

http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/209759/efyge-apo-thn-peiraios-me-proorismo-to-ths-o.html

Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη από τη θέση του αντιπροέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέχρι σήμερα στέλεχος της τράπεζας θα αναλάβει ως επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ τη θέση του θα καταλάβει ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκη.
=Περιληπτικό πολιτικό βιογραφικό του κ. Π. Ρουμελιώτη.
πηγή: wikipedia.

- Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Σουέζ, Αίγυπτος, 19 Αυγούστου 1947) είναι Έλληνας οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, τραπεζίτης, πολιτικός και συγγραφέας.

- Από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 διετέλεσε
αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 - Από το Δεκέμβριο του 2011 είναι αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς.

- Γνωρίζεται με τον πρόεδρο του Ομίλου, Μιχάλη Σάλλααπό την εποχή που και οι δυο ήταν σύμβουλοι του Ανδρέα Παπανδρέου ....από το 1978 συμμετείχε στο οικονομικό επιτελείο του μαζί με τους Γεράσιμο Αρσένη, Απόστολο Λάζαρη, Κώστα Σημίτη κ.α.

- Σκάνδαλο Κοσκωτά:   Στις 18 Ιουλίου 1989,  έναν μήνα μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή η Βουλή τον παρέπεμψε (με 170 ψήφους) για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε το Σκάνδαλο Κοσκωτάμε την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ευθύνης υπουργών (για την ιδιότητά του ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας). Τελικά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τέσσερις παραπεμφθέντες (Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα και Γιώργο Πέτσο)δεν δικάστηκε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο αρνήθηκε να άρει την ασυλία του, κάτι που ήταν απαραίτητο ώστε να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

- έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Είναι Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, ενώ έχει τιμηθεί με το παράσημο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, της Πολωνικής Δημοκρατίας, κλπ

- διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Συντονισμού (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 1981), υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο (Δεκέμβριος 1981 – Ιούλιος 1982), υφυπουργός Οικονομικών (Ιούλιος 1982 – Σεπτέμβριος 1983) και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (Απρίλιος 1984 – Φεβρουάριος 1987).  Στις 5 Φεβρουαρίου 1987 έγινε υπουργός Εμπορίου, ενώ στο τέλος του ίδιου χρόνου (27 Νοεμβρίου 1987) και μέχρι το πέρας της κυβερνητικής θητείας (2 Ιουλίου 1989), διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Παρ' ότι υπήρξε μέλος στα υπουργικά συμβούλια του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε διεκδίκησε κοινοβουλευτική έδρα.

[ δηλαδή ανήκει σε αυτούς, που μέσα από το κόμμα της "πράσινης λαχανίδας" ....μας πρόκοψαν! ]



Έφυγε από την Πειραιώς με προορισμό το ΤΧΣ ο Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)