Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Με ποιο δικαίωμα καθορίζει η Γερμανία τη ζωή όλων των άλλων Ευρωπαίων;

Μπαμπούλας της Ευρώπης ο Σόιμπλε
Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Να ξυπνήσουν οι λαοί της Ευρώπης πριν μας καταστρέψουν όλους - Καλά θα κάνουν οι χώρες του άλλοτε σοβιετικού μπλοκ να μη βγαίνουν εναντίον μας, γιατί χωρίς το «ναι» της Ελλάδας δεν θα έμπαιναν ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ 
... ΒΟΛΦΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Πάει κοντά ένας μήνας από την τελευταία Κυριακή του Γενάρη που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του χάλασε τον ύπνο του άτυπου αφεντικού της Γερμανίας, του κ. Σόιμπλε, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να δείξει πόσο μας μισεί... Προφανώς, γιατί δεν μπορεί να ξεχάσει τη νίλα που έπαθε ο συμπατριώτης του στα βουνά της Ελλάδας, εκεί στο Ρούπελ… Τι ψήφισαν οι Έλληνες; Ότι δεν αντέχουν άλλο την πολιτική των αριθμών, που σκοτώνει… ό,τι ζει και ό,τι κινείται. Που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρο ανθρώπινων ερειπίων.
Όλος ο κόσμος βλέπει αυτό που ΔΕΝ θέλει να δει το Βερολίνο.
Έναν μήνα τώρα η Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική και στη Ρωσία, σε κάθε γωνιά της Γης. Όχι γιατί έχουμε άδικο που φωνάζουμε, αλλά γιατί αντιλαμβάνονται ότι όσο η Γερμανία επιμένει στη θηλιά της ανάλγητης λιτότητας πολλές Ελλάδες θα ξεφυτρώσουν παντού. Και τότε θα είναι πλέον πολύ αργά για θεραπεία... Και όσο θα συνεχίζεται η γερμανική επιμονή τόσο θα τρίβουν κάποιοι τα χέρια τους... Και

κάποια στιγμή θα βρεθεί η Ευρώπη δεμένη χειροπόδαρα, με ποταμούς το αίμα και τα ερείπια...

Δεν μπορεί να έχει δίκιο ο Σόιμπλε και όλοι οι άλλοι άδικο. Φωνές υγιείς, καθόλου ανταγωνιστικές της Γερμανίας, που δεν διεκδικούν να ηγεμονεύσουν στην Ευρώπη, επιστήμονες διεθνούς κύρους, όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ακόμη και ο Ομπάμα ζητάει χαλάρωση της θηλιάς, που έχει οδηγήσει σε αυτοκτονίες, στρατιές ανέργων, εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, σκιές ανθρώπων που περιμένουν στα συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό, μικρά παιδιά που λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα. Δεν μπορεί όλοι αυτοί να κάνουν λάθος.

Δεν μπορεί η σημερινή Γερμανία, των μικρών μάλιστα ηγετών, να αποφασίζει για όλη την Ευρώπη, με βάση το δικό της αποκλειστικά συμφέρον, και ας καούν όλοι οι άλλοι. Νοοτροπία που έχει φέρει δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Ένας από τους 28 είναι η Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας από τους 19 στην Ευρωζώνη. Μία ψήφο έχει, όπως και όλες οι άλλες χώρες-μέλη.

Αν δεν της αρέσει η ΕΕ ή η Ευρωζώνη, από τη στιγμή που πιστεύει ότι αυτή είναι το δυνατό χαρτί και δεν έχει ανάγκη κανέναν, ας τα μαζέψει κι ας φύγει. Και ας μας αφήσει ήσυχους. Να φτιάσουμε τη δική μας ζωή. Κανένας λαός δεν πείναγε πριν μπει στην ΕΕ. Και τότε θα δουν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ποιος θα αγοράζει τα προϊόντα τους.

Κάθε άλλο παρά ευχόμαστε να διαλυθεί το «κοινό μαγαζί» που δημιούργησαν αρχικά οι έξι μεγάλοι ηγέτες, που βέβαια δεν είχαν στον νου τους αυτό στο οποίο εξελίχθηκε η ΕΟΚ. Αν διαλυθεί όμως, αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι οι έχοντες σήμερα τα κλειδιά της Γερμανίας.

Δεν θέλει κανένας λαός να τον τρέφει κανένας άλλος.

Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν και πρέπει να είναι η εξασφάλιση καλύτερης ζωής για τους πολίτες της. Και η διασφάλιση των συμφερόντων της απέναντι στους ανταγωνιστές της. Και ακόμη η προστασία της εθνικής κυριαρχίας κάθε χώρας-μέλους από έξωθεν απειλές, με τον εισβολέα να έχει απέναντί του την ενιαία Ευρωπαϊκή Ένωση. Τίποτε από όλα αυτά, όμως, δεν έχει γίνει. Οι κυρίαρχες χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, κοιτάζουν μόνο τον εαυτούλη τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα για ενίσχυση της επιρροής τους τις άλλες χώρες-κορόιδα.

Με αυτήν την τακτική, αύριο δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν γίνεται να είναι ο ένας το αφεντικό -το Βερολίνο σήμερα, αύριο ίσως το Παρίσι, μεθαύριο το Λονδίνο- και όλοι οι άλλοι δούλοι...

Αυτήν την κατάσταση ζει σήμερα η Ευρώπη. Αν δεν επαναστατήσει... Αν δεν κόψει τον... βήχα στη Γερμανία... Αν οι λαοί της Ευρώπης δεν ξεσηκωθούν... Μόνο δεινά θα έρθουν...

Ευτυχώς, όμως, κάτι κινείται... Άλλος αέρας έχει αρχίσει να πνέει σε πολλές γειτονιές της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Ο κλήρος έπεσε ξανά στην Ελλάδα... Ο σπόρος δεν μπορεί να μην καρπίσει...

Αλλά χρειάζεται και το «συν Αθηνά και χείρα κίνει»...

Κι αυτό είναι ευθύνη όλων των λαών της Ευρώπης, από την οποία ξεκίνησαν όλες οι μεγάλες αλλαγές και ανατροπές.

ΥΓ. 1: Μίζερος και ζηλόφθονος είναι όποιος δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι από την επόμενη μέρα της εκλογής του πήγε παντού, συναντήθηκε με προέδρους και πρωθυπουργούς της ΕΕ και κατόρθωσε να φέρει στις πρώτες σελίδες και στα μεγάλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα το ελληνικό πρόβλημα. Και η Ελλάδα απέκτησε συμμάχους κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής. Το γεγονός και μόνο ότι το Eurogroup συνεδρίασε τρεις φορές μέσα σε μια βδομάδα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, λέει πολλά. Ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ποτέ δεν αντιστάθηκε ούτε στις εντολές του κ. Τόμσεν...

ΥΓ.2: Και μια σύσταση προς τους πρωθυπουργούς των πρώην χωρών του σοβιετικού μπλοκ: Έντιμο θα ήταν να μην έβριζαν την Ελλάδα, γιατί χάρη στην ψήφο της μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Αν η Ελλάδα πρόβαλλε βέτο, θα ήταν εκτός. Αυτό ας μην το ξεχνούν. Κάτι χρωστάνε στην Ελλάδα. 


paron.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)