Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Spiegel:«Αλέξης Τσίπρας, ο εφιάλτης της Ευρώπης: Ο οδηγός που κινείται στο αντίθετο ρεύμα»

Ο έλληνας πρωθυπουργός στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού που κυκλοφορεί το Σάββατο

Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό θέμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Στο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσης του Spiegel, που κυκλοφορεί το Σάββατο, βρίσκεται ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας.
Ο τίτλος που συνοδεύει τη φωτογραφία του είναι: «Αλέξης Τσίπρας, ο εφιάλτης της Ευρώπης: Ο οδηγός που κινείται στο αντίθετο ρεύμα».

Στη φωτογραφία ο έλληνας πρωθυπουργός δείχνει βλοσυρός και αγέλαστος, ενώ τα χέρια του είναι σταυρωμένα.


«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel για το αποτέλεσμα των συναντήσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ στην Αθήνα.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς τη σκληρή αναμέτρηση και ότι δεν δέχεται να συνεργαστεί με την τρόικα, απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας.
ΒΗΜΑ

 
Σχολιάζει ο Άγγελος:

Η δυναμική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα καθώς και του Παναγιώτη Καμμένου, για το μέχρι σήμερα, αναδεικνύει την ειλικρίνεια και την διατήρηση των υποσχέσεων τους στον Ελληνικό λαό.

Το ανησυχητικό είναι ότι η Τρόικα δεν έφυγε ποτέ ειρηνικά από τις χώρες που εισχώρησε και υποδούλωσε, αλλά και η Γερμανία δεν φαίνεται διατιθεμένη να χάσει τον χρυσό κουμπαρά της Ελλάδος που αρμέγει αλλά και γενικότερα της Νότιας Ευρώπης. Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια Ευρώ που κέρδισαν μέσα σε αυτό που ονόμασαν «οικονομική κρίση» ενώ ουσιαστικά πρόκειται για μια λογιστική τραπεζική κρίση, από ιδιώτες τραπεζίτες. 


Αναρωτιόμαστε πόσο θα αντισταθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ποιοι θα είναι αυτοί που θα την υποστηρίξουν (πιθανόν Ρωσία ή και Κίνα;) ώστε να αντέξει την κατά μέτωπο σύγκρουση με τους έχοντες την Παγκόσμια διακυβέρνηση. Σίγουρα αυτή η σημερινή Ευρώπη δεν έχει το πρόσωπο που ονειρευτήκαμε με την είσοδο μας, που ακόμα μετά από 15 χρόνια για πολλούς το Ευρώ είναι ένα ξένο νόμισμα με εικονική αξία.
Επίσης αναφερόμενοι στην Ρωσία και στην Κίνα, σταματήσαμε να έχουμε αυταπάτες, επειδή η Ιστορία είναι αυτή που δείχνει το μέλλον, έτσι διαπιστώνουμε ότι η «αρκούδα που κοιμάται» ουδέποτε βοήθησε την Ελλάδα ή και οποιοδήποτε άλλο κράτος εάν δεν είχε άμεσο και τεράστιο συμφέρον. 

Φαίνεται η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας ενός κράτους είναι προσωρινή μέχρι να υποκύψει στους εκβιασμούς και στο αδίσταχτο προφίλ των διεθνών κερδοσκόπων.

Έχουμε να δούμε πολλά γεγονότα μέσα στο 2015 και που για ορισμένους "φωτισμένους γέροντες" του Αγίου Όρους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει περισσότερο από 4-5 μήνες διακυβέρνησης της χώρας, θα επαναστατήσει ο λαός, θα επέλθει περίοδο ακυβερνησίας και μετέπειτα θα αναλάβει τα ηνία μια στρατιωτική κυβέρνηση και μετά πιθανότατα ο Βασιλιάς, ενώ το 2016 θα επέλθει ο παγκόσμιος πόλεμος….
Αυτά κι άλλα πολλά πιθανόν να τα δούμε στο άμεσο μέλλον, έτσι περιμένουμε με υπομονή τα φοβερά γεγονότα που ξεκίνησαν να διαδραματίζονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθώντας τις εθνικές και διεθνής εξελίξεις, με ευχή μας ο Θεός να ελεήσει τον κόσμο και να μην έχουμε κι άλλους αθώους νεκρούς, εξασθενώντας αυτή την Παγκόσμια οικονομική και πολιτική δικτατορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)