Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βαλαβάνη: Βασικός στόχος η σύλληψη της φοροδιαφυγής [η συνεχηζόμενη προπαγάνδα της ΝΔ]



Σχόλιο ιστολογίου:
Τελικά αυτή η φοροδιαφυγή φαίνεται να βρίσκεται μέσα στην φαντασία της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Τους έχει πιάσει αμόκ καταδίωξης, εμείς τους προτείνουμε να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να βάλουν και οι ίδιοι οι πολιτικοί το χέρι στην τσέπη, καιρός είναι να πληρώσουν και κανένα φόρο, να νιώσουν πως αισθάνεται ο λαός που τον έχουν γδάρει με τα χαράτσια και τους ληστρικούς φόρους.

 
Σαφές μήνυμα ότι το βάρος της προσπάθειας της κυβέρνησης στο τομέα της φορολογικής πολιτικής θα επικεντρωθεί στη σύλληψη της φοροδιαφυγής έστειλε η νέα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.
Στις δηλώσεις της, η Νάντια Βαλαβάνη σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αξιοποιήσει τη νέα ψηφιακή εποχή για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με
βάση την πραγματική φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, ώστε όλοι να ζουν με αξιοπρέπεια.
Αυτό, όπως τόνισε, θα βοηθήσει την είσπραξη των εσόδων διότι - πρόσθεσε - όταν υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης είναι πατριωτικό θέμα να πληρώνει κανείς τους φόρους που του αναλογούν.
Ο απερχόμενος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι έγιναν πολλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2,5 ετών, ενώ απομένει να υπάρξει συγκεκριμένη κατεύθυνση με ελαφρύνσεις στη φορολογία.
Παρέδωσε τα κλειδιά του Γενικού Λογιστηρίου ο Σταϊκούρας
«Είμαστε το πορτοφόλι του κράτους και για αυτό μπορούμε να έχουμε θεαματική συμβολή στον εκσυγχρονισμό του» δήλωσε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Δημήτρης Μάρδας.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως θα βασισθεί στις ικανότητες του προσωπικού του Γενικού Λογιστηρίου.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι οι επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Σημείωσε ότι το 2014 θα υπάρξει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα ενώ μειώθηκαν κατά 50% οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ακολούθησε την ορθή εθνική επιλογή της αποφυγής περιπετειών. «Οφείλουμε να διαφυλάττουμε μια ισχυρή Ελλάδα που θα δρα με αξιοπρέπεια στη διεθνή σκηνή» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βαρουφάκης που παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης παραλαβής  τόνισε πως προσβλέπει στη συνεργασία του προσωπικού του ΓΛΚ, ενώ αναφερόμενος στον Χρηστό Σταϊκούρα έπλεξε το εγκώμιό του και επικαλούμενος την πολύχρονη γνωριμία τους ανέφερε πως δεν τους χωρίζει ιδεολογική απόσταση. «Έχουμε περισσότερα κοινά από όσα θέλουμε να παραδεχθούμε» είπε χαρακτηριστικά.


tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)