Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΙΝΚΑ: Μεταλλαγμένα τέρατα ούτε στο χωράφι ούτε στο ράφι!



ΙΝΚΑ-ΔΤ 537/19.01.2015

•Μεταλλαγμένα τέρατα ούτε στο χωράφι ούτε στο ράφι!
Συνεχής επαγρύπνηση του ΙΝΚΑ και όλων των καταναλωτών για την προστασία
του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της Δημόσιας Υγείας μας.
ΕΥΘΥΝΗ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΡΥΦΑ από τους λαούς τους!

Τελικά, το βράδυ της Τρίτης 13.01.15 πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο μια αμφιλεγόμενη ρύθμιση που «επιτρέπει» στα κράτη μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν το κάθε ένα χωριστά αν θα επιτρέπουν την καλλιέργεια γενετικώς μεταλλαγμένων (ΓΤ ή GM) τροφίμων, ακόμα κι αν έχουν κριθεί ασφαλή από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), για λόγους περιβαλλοντικής πολιτικής, δημόσιας υγείας και κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων.
Όμως επιβάλλεται το κάθε κράτος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προς τις εταιρείες εμπορίας ΓΤ (GM) οργανισμών, για να εξασφαλίσει την απαγόρευση. Για τα περισσότερα από τα 28 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ειδικά για την Ελλάδα, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα αποτελούν μια δυνητική απειλή για τη δημόσια υγεία, καθώς και την καθαρότητα της φημισμένης τους γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αυτή επιφέρει. 
Να θυμίσουμε ότι μέσα στο 2014, με κρυφές κινήσεις, αντάξιες των μεγάλων πολυεθνικών παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων και των λόμπι, ο
Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υπουργός περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Μανιάτης, (ο οποίος πρότεινε ανοιχτά αλλαγή στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα μεταλλαγμένα), τρίπλαραν την κατά ευρείαν πλειοψηφίαν θέληση των Ευρωπαϊκών λαών -ανάμεσά τους και του Ελληνικού (90% κατά των μεταλλαγμένων)- και παρέδωσαν την Ευρώπη στις καταστροφικές συνέπειες της ελεύθερης εμπορίας, διακίνησης και παραγωγής μεταλλαγμένων καλλιεργειών και σπόρων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις σε βάρος του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της Δημόσιας Υγείας (Καρκίνος, Αλλεργίες κτλ). Όλα αυτά ενώ μέχρι στιγμής η αντίσταση κατά των γενετικά μεταλλαγμένων φυτών ήταν τόσο μεγάλη που η χημική βιομηχανία BASF και η αμερικανική εταιρεία Monsanto έχουν ουσιαστικά «αποσυρθεί» από την ευρωπαϊκή αγορά.
Με το μεταλλαγμένο, εισάγονται πληροφορίες στον οργανισμό μας για τη ζωή μας.
Το ΙΝΚΑ και οι οργανώσεις του, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, καλεί όλα τα κόμματα να δεσμευθούν ότι οι επόμενες Ελληνικές κυβερνήσεις θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε :
·         Να απαγορευθεί σε όλες τις χημικές βιομηχανίες και εταιρείες παραγωγής Γ.Τ. (G.M.) σπόρων η εμπορία και πώληση των προϊόντων τους.
·         Να απαγορευθεί σε όλη την Ελληνική επικράτεια η καλλιέργεια Γ.Τ. (G.M.) σπόρων για οποιονδήποτε λόγο.
·         Να απαγορευθεί η διέλευση από Ελληνικό έδαφος Γ.Τ. (G.M.) σπόρων ή φυτών ή παράγωγων προϊόντων.
·         Να απαγορευθεί η εμπορία και πώληση σύνθετων προϊόντων τα οποία περιέχουν συστατικά από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά μεταλλαγμένα φυτά.
·         Να απαγορευθεί η εμπορία και πώληση ζωικών προϊόντων, όπως γάλα, αυγά, κρέας από ζώα που έχουν τραφεί με ΓΤ (GM), και πρόσθετα υλικά που προήλθαν από γενετικά μεταλλαγμένα βακτηρίδια.
·         Σε κάθε περίπτωση, να επιβληθεί σε κάθε προϊόν που πωλείται στην Ελληνική επικράτεια, η αναγραφή σε ετικέτες ότι δεν φέρει συστατικά από Γ.Τ. (G.M.) οργανισμούς άμεσα ή έμμεσα.

ΥΓ1. Σημείο - Διεύθυνση υπογραφών: http://tinyurl.com/inka-p-1 (Υπογράψτε. Είναι εξαιρετικά απλό, αναγράφετε μόνο email, ονοματεπώνυμο, χώρα και ΤΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)