Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

NORMAN ATLANTIC: ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Norman Atlantic: Μαρτυρία σοκ μετανάστηΟ νεαρός Σύρος είχε μπει παράνομα στο πλοίο – Το χάος με τον αριθμό των αγνοούμενων των επιβαινόντων στο Norman Atlantic επιβεβαιώνει με τη μαρτυρία του.


Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο νεαρός, ο οποίος εγκατέλειψε τη Συρία, δήλωσε πως μαζί του υπήρχαν ακόμα 10 μετανάστες που αγνοούνται.
«Φορέσαμε ένα σωσίβιο σε ένα παιδί, αλλά δεν ξέρω πού βρίσκεται», κατέθεσε ο Σύρος στην αστυνομία του Μπάρι.

Την ίδια ώρα, αποκάλυψε πως οι τουλάχιστον 10 μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί παράνομα στο πλοίο κατέληξαν στη θάλασσα, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν έχουν διασωθεί.
Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του εισαγγελέα του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, ο οποίος εξέφρασε ανησυχίες για αύξηση στον αριθμό των νεκρών, καθώς υποστήριξε ότι μέσα στο Norman Atlantic ενδέχεται να είχαν επιβιβαστεί δίχως απαραίτητα έγγραφα και εισιτήρια και άλλοι μετανάστες.
Εξάλλου, ο ίδιος επισήμανε πως τουλάχιστον τρεις είναι οι μετανάστες που έχουν ταυτοποιηθεί, εκ των οποίων ένας Αφγανός και ένας Σύρος, από τους οποίους ένας από αυτούς έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο.


Σχόλιο ιστολογίου:
Ακούσαμε και είδαμε πολλά σχετικά με την τραγωδία στο επιβατηγό οχηματαγωγό Ferry Boat (πλοίο γραμμής) Norman Atlantic.
Ένα πολύ μεγάλο (σχεδόν 180 μέτρα μήκος) σύγχρονο πλοίο, κατασκευής 2009  φαίνεται να καίγεται στον ανοιχτό χώρο γκαράζ, όταν διαβάζουμε για κατάμπαρα και τέτοιες ασυναρτησίες, ενώ έχει γίνει γνωστή η πυρκαϊά από τις 5:30 το πρωί και ενώ το πλοίο βρισκόταν γύρω στα 30 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, οι Ελληνικές αρχές ενέργησαν σαν να περίμεναν να βγει έξω από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, για να απαλλαγούν της ευθύνης τους.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική κυβέρνηση αποποιείται των ευθυνών της, αλλά για τις κρίσιμές στιγμές  της αρχής της πυρακαϊας θα μπορούσαμε να μην είχαμε θρηνήσει κανέναν νεκρό, εάν είμασταν έτοιμοι να επέμβουμε. Με αυτή την εσκεμμένη καθυστέρηση το μόνο που συμπεραίνουμε είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και τα πολιτικά πρόσωπα ενεργούν δολοφονικά και με την συνεργασία των ΜΜΕ αναφέρθηκαν μόνο στους Έλληνες πολίτες του πλοίου, σαν όλοι οι άλλοι να μην έχουν ψυχή.
Θα επανέλθουμε με πλήρη έρευνα για αυτήν την εγκληματική ενέργεια που διέπραξε η Ελληνική κυβέρνηση και που κόστισε την ζωή σε 100 και πλέον ανθρώπους που είτε κάηκαν είτε πέθαναν από υποθερμία βουτώντας στην παγωμένη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)