Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

«Παραίτηση Βενιζέλου την Τρίτη»: ποιος ο διάδοχος

Γιατί θα αναγκάσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραιτηθεί; Ποιος φαίνεται να είναι ο διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου;

Σενάριο παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου για να μπλοκαριστεί ο Γιώργος Παπανδρέου επεξεργάζονται στην Χαριλάου Τρικούπη – Παρωδία το όνομα του προσωρινού προέδρου που ετοιμάζονται να προτείνουν.

Στα πλαίσια της αδυσώπητης μάχης χαρακωμάτων μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, για το ποιος θα χρεωθεί τον «μουτζούρη» της διάσπασης του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες –κυριολεκτικά- ώρες έχει αρχίσει και διακινείται από κύκλους του Κινήματος ένα σενάριο που φαντάζει μεν ακραίο, αλλά όχι και απίθανο, δεδομένων των οριακών συνθηκών και καταστάσεων που επικρατούν στο χώρο.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εισηγηθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο να υποβάλλει τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη το πρωί (σε περίπτωση πάντα που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές) στην Κ.Ο. την παραίτησή του, σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Πρόκειται για τα στελέχη εκείνα, με πολύχρονη διαδρομή και ιστορική παρουσία στο ΠΑΣΟΚ, τα οποία τις τελευταίες μέρες έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες συνεννόησης μεταξύ των δύο «μονομάχων» και κυρίως προς την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, με στόχο να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Βλέποντας το κλίμα ακραίας πόλωσης αυτά τα στελέχη (ή ορισμένα από αυτά) έκαναν την παραπάνω εισήγηση στον πρόεδρο του Κινήματος, με βασικό τους επιχείρημα, ότι αν προχωρήσει σε μια τέτοια εντυπωσιακή κίνηση, τότε θα ακυρώσει ένα απ’ τα κεντρικά επιχειρήματα του Γιώργου Παπανδρέου και θα απαξιώσει την πρωτοβουλία του για την ίδρυση νέου κόμματος, αφού θα τον εμφανίσει αδιάλλακτο ακόμα και μετά από μια «γενναία» κίνηση του διαδόχου του.

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στα πλαίσια της εισήγησης αυτής έχει κυκλοφορήσει και το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου, ως προσωρινού προέδρου της Κ.Ο. μετά την παραίτηση Βενιζέλου.

Δείτε τη φωτογραφία με την Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο:


Βενιζέλος, Λοβέρδος
Βέβαια το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου και μόνο προκαλεί… αλλεργία σε στελέχη σαν τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη, τη Φώφη Γεννηματά η οποία αναζητά ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στον Κ. Σκανδαλίδη.

Ωστόσο σε περίπτωση που ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει δεκτή την πρόταση, το πρόβλημα δεν θα είναι το ποιος θα τον διαδεχτεί, αφού έτσι κι αλλιώς προσωρινός θα είναι.

Κατά τις ίδιες πάντως πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κατ’ αρχήν αρνηθεί να συναινέσει σε αυτή την πρόταση.

Ωστόσο οι διεργασίες είναι έντονες και πυρετώδεις, οπότε ας μην αποκλειστεί τίποτα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)