Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.


adiaforia-stin-koinonia-gia-tis-eklogesΗ μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, ετοίμασε το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος το οποίο θα φέρει στη Βουλή τις επόμενες μέρες και όπως ακριβώς το είχαμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση με τον τίτλο Η κυβέρνηση φέρνει το νέο Σύνταγμα που επιβάλει η τρόϊκα», επιδιώκει να αλλάξει το Σύνταγμα, προφανώς σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει απόλυτα την ατιμωρησία του πολιτικού προσωπικού.
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα tovima.gr, μεταξύ των άλλων:

1) Εξαγγέλλει εκλογή του ΠτΔ από το λαό, αλλά χρησιμοποιεί το λαό ως ΓΛΑΣΤΡΑ. Μόνο δηλαδή αν αποτύχει η εκλογή στη Βουλή και όχι δηλαδή
απευθείας από το λαό. Και μόνο μεταξύ των υποψηφίων που θα επιλέγουν τα κόμματα (δηλαδή από ανθρώπους του συστήματος) και όχι και υποψηφίων που θα προτείνουν και οι πολίτες, με τη συγκέντρωση ενός αριθμού υπογραφών!!! Αυτό το πράγμα, ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Είναι πατέντα πολιτικής κουτοπονηριάς.

2) Κάνει προπαγανδιστικό «παιχνίδι» με τις ευθύνες βουλευτών και υπουργών, για τα μάτια αφελών πολιτών, αφού ο εγκληματίας πολιτικός θα μπορεί να κάνει αίτημα στη Βουλή για να τον προστατέψει και να την γλιτώσει. Δηλαδή θωρακίζει ακόμα πιο πολύ την ατιμωρησία του πολιτικού προσωπικού, αφού καθιστά αλληλέγγυα συνυπεύθυνους όλους.

3) Ιδρύει Συνταγματικό Δικαστήριο μόνο για να ελέγχει το σύστημα τα απείθαρχα στο σύστημα κόμματα κ.λ.π.
Ούτε αυτή τη φορά το πολιτικό προσωπικό εκχωρεί στο λαό την ύψιστη αρμοδιότητα για το Σύνταγμά του. Εξακολουθεί να διατηρεί το ίδιο την αποκλειστική αρμοδιότητα πάνω στο Σύνταγμα, μέσα από το οποίο διαιωνίζει την κληρονομική παραμονή του στην εξουσία και εξασφαλίζει τα προνόμια και την ατιμωρησία του.


Ο αγώνας λοιπόν δεν σταματά ό,τι και να κάνει το πολιτικό σύστημα. Μόνη λύση είναι να φτιάξει ο κυρίαρχος λαός μόνος του το Σύνταγμά του. Αυτό θα ξεκινήσει με ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός σχετικά. Οι νέες απόψεις στην Ελλάδα συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Πέτρος Χασάπης

olympia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)