Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ποινή 5 χρόνια φυλακή στον Δημήτρη Μελισσανίδη


Έπειτα από την πολύχρονη δίκη που αναβλήθηκε δεκάδες φορές το Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε σήμερα τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε πέντε έτη φυλάκισης για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.


Η υπόθεση έχει ρίζες στο 1992 όταν η εταιρία «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» κατηγορήθηκε από το Ζ’ τελωνείο ότι διέθεσε με την μέθοδο των εικονικών
εφοδιασμών επαγγελματικών –τουριστικών και αλιευτικών σκαφών πετρέλεαιο κίνησης.

Παρόλο που η εταιρία τέθηκε υπό εκκαθάριση το 1995 η ΔΟΥ Πειραιά εξέδωσε πράξεις επιβολής προστίμων το 2005 αλλά παρά την καθυστέρηση του ελληνικού δημοσίου το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για το μεγαλύτερο μέρος των χρεών. Η ίδια ποινή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη αποδόθηκε και στον Ιωάννη Καρρά, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας και εκκαθαριστή της.


 Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)