Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αφού μαζί τα φάγαμε, τότε μαζί θα αλλάξουμε.-


Μόλις συνειδητοποιήθηκε η χρεοκοπία της Ελλάδας, η προπαγάνδα που αμέσως έπεσε στην πιάτσα, προκειμένου να αδρανοποιηθεί ο λαός και η οποία στην λαϊκίστικη μορφή της ήταν το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», στην ουσία μας είπε ότι αφού όλοι μαζί (δηλαδή λαός και πολιτικοοικονομική ελίτ) είμαστε υπεύθυνοι, τότε θα πρέπει να σιωπήσουμε και να πληρώσουμε.


Έκτοτε όμως παρατηρείται το εξής απίστευτο φαινόμενο. Πληρώνει μόνο η μια πλευρά, ενώ η άλλη εξακολουθεί να κερδίζει. Το ίδιο το απόλυτα υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας πολιτικοοικονομικό σύστημα (δηλαδή μια μικρή οικογενειοκρατική πολιτική ελίτ και μια οικονομική ελίτ του 1% η οποία κατέχει το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας), έρχεται και επιβάλει στο 99% των Ελλήνων να αλλάξει. Και ποιες είναι αυτές οι αλλαγές; Είναι οι γνωστές διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες οδηγούν σε περαιτέρω πτώχευση το 99% και σε ακόμα πιο πολύ πλουτισμό το 1%. 505 Έλληνες αυξάνουν μέσα στην κρίση την περιουσία τους κατά 37 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα!!! ενώ οι ίδιοι πολιτικοί επιμένουν με πολιτικό θράσος να λένε ότι μας σώζουν κι από πάνω…

Δηλαδή, το απόλυτα υπεύθυνο παρασιτικό πολιτικοοικονομικό σύστημα, ενώ μας χρεοκόπησε, επιβάλει μονόπλευρα αλλαγές σε μας, τη στιγμή που το ίδιο συνεχίζει ανέγγιχτο να κερδοσκοπεί σε βάρος μας και να μας εμπαίζει..

Όχι λοιπόν. Θα αλλάξουμε μεν, αλλά θα αλλάξουμε όλοι, λαός και ελιτίστικο σύστημα. Όχι άλλες μονόπλευρες αλλαγές. Αφού μαζί τα φάγαμε, τότε μαζί θα αλλάξουμε και μαζί θα πληρώσουμε. Τελεία και παύλα.

Πέτρος Χασάπης

olympia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)