Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

"Η ισχύς εν τη... κινήσει"- Η Ευρώπη κινείται στους ρυθμούς της MOVE Week

Ξεκινάει η MOVE Week, το μεγαλύτερο συλλογικό event κίνησης της Ευρώπης! Από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης θα λάβουν χώρα εκατοντάδες αθλητικές εκδηλώσεις με σκοπό να κινήσουν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για την άσκηση και τον αθλητισμό. Όσον αφορά στην Ελλάδα, κάτα τη διάρκεια της Move Week θα λάβουν χώρα περίπου 100 σχετικά event, ενώ στην Κύπρο φτάνουν τα 95. Τα event αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ανοικτά μαθήματα αθλητικών αγωνισμάτων, περιπάτους, ποδηλατοδρομίες, σχολικές εκδηλώσεις που προωθούν την άθληση, μέχρι και εταιρικές δραστηριότες με κίνηση- οι δυνατότητες είναι αμέτρητες! Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, φαντασία και όρεξη για κίνηση!

Η φιλοσοφία και τα μηνύματα άθλησης που εκπέμπει η MOVE Week είναι μια πρόταση που είναι αναγκαίο να βρει ανταπόκριση και στη χώρα μας, όπου η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας συμβαδίζει με τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας. Η αλλαγή νοοτροπίας και η ένταξη της κίνησης στην καθημερινότητα φαίνεται να είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για την κοινωνία μας, όταν μάλιστα το 70% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν κάνουν οποιοδήποτε είδος σωματικής δραστηριότητας, ακόμα και περπάτημα! Η ευκαιρία για κινητοποίηση και αλλαγή νοοτροπίας είναι πλέον εδώ!

Η MOVE Week είναι μια συλλογική προσπάθεια στην οποία μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας, είτε ως συμμετέχοντας είτε ως διοργανωτής - δηλαδή MOVE Agent. ΜΟVE Agent μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε αθλητικός φορέας, σύλλογος, τοπική ομάδα, ακόμα και σχολείο. Οι κεντρικοί διοργανωτές παρέχουν τα εργάλεια, τις οδηγίες και την πλατφόρμα για τις εκδηλώσεις και οι MOVE Agents αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα, φέρνοντας έτσι το μήνυμα της MOVE Week και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές!

Η MOVE Week αποτελεί μέρος της καμπάνιας Now We Move, της οποίας ο στόχος είναι να κάνει πιο ενεργούς 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι το 2020. Αυτό το επιτυγχάνει προωθώντας την αξία της φυσικής άσκησης και τα πολυάριθμα οφέλη που προσφέρει στην υγεία και την ψυχολογία μας. Όπως γνωρίζουμε, η συχνή άσκηση ενδυναμώνει το σώμα, ενισχύει την υγεία της καρδιας, προκαλεί την έκκριση ενδορφινών που συμβάλλουν στην αίσθηση ευεξίας και είναι ασφαλώς, πολύτιμος σύμμαχος στον έλεγχο του βάρους μας. Μπείτε στην σχετική ιστοσελίδα (http://www.moveweek.eu/filter_country/13) για να δείτε ποια events είναι κοντά στην περιοχή σας... and let's get moving!

Γιάννης Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)