Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗ ! ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ (29-30/9) ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ



ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η παναττική κινητοποιήση μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων για την κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), στο πλαίσιο της διήμερης εξόρμησης (29 και 30 Σεπτεμβρίου), στην οποία συμμετέχουν δημοτικές κινήσεις, επαγγελματικoί και επιστημονικοί φορείς, εργατικά σωματεία, δίκτυα αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες πολιτών και λαϊκές συνελεύσεις

Την Τρίτη 30/9 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις αντίστασης, διαμαρτυρίας και ενημέρωσης έξω από τράπεζες σε πολλές συνοικίες της Αθήνας (Αμπελόκηποι, Νέος Κόσμος, Εξάρχεια και αλλού) και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας. 

Το πρωί της Δευτέρας (29/9) πραγματοποίηθηκε στην πλατεία Κοραή η κεντρική δράση της Αθήνας. Το "παρών" στην κινητοποίηση έδωσε και ο
Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε ότι «η βρώμικη φορολογία πρέπει να τελειώσει». «Τα νοικοκυριά», πρόσθεσε, «δεν είναι δυνατόν να έχουν πληρώσει το σπίτι τους και ορισμένα να το χρωστάνε και να πληρώνουν και από πάνω χαράτσι».

Από την πλευρά τους, οι "Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια" έχουν ως διακηρυγμένο στόχο να συσπειρώσουν τον κόσμο με κατεύθυνση να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Κατερίνα Κνήτου από τους δικηγόρους των Πολιτών ενάντια στα Χαράτσια, μιλώντας στο ρ/σ "Κόκκινο 105,5", ο ΕΝΦΙΑ τελικά στοχεύει στη δήμευση της περιουσίας των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων».





ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ
Hλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά την αναμονή του σε υποκατάστημα τράπεζας -για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ- αισθάνθηκε δυσφορία και αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, εξέπνευσε. Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, περίμενε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ο ηλικιωμένος δεν άντεξε και κατέληξε.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτρη Σπυρόπουλο, το περιστατικό συνέβη ως εξής: Αμέσως μετά την είσοδό του σε κατάστημα της τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, ο 70χρονος κάθισε στο καθιστικό της αίθουσας συναλλαγών, προκειμένου να μην περιμένει όρθιος στην ουρά. Δέκα λεπτά αργότερα λιποθύμησε, δόθηκε αμέσως εντολή να αδειάσει το κατάστημα και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε άμεσα, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του ηλικιωμένου, που περίμενε σε ουρά τράπεζας για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου διέταξε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Α.Τ. Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατό του.
Στο μεταξύ, εισαγγελικές πηγές επιβεβαίωσαν ένα ακόμη λιποθυμικό επεισόδιο που σημειώθηκε, την Τρίτη (30/9), σε υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς -όμως- το δεύτερο αυτό περιστατικό είχε αίσια έκβαση. Και αυτής της περίπτωσης επιλήφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου.
Η ανακοίνωση - κάλεσμα για τον ΕΝΦΙΑ από την κίνηση  «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια» έχει ως εξής:
Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο.
Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται στην φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λ.π.), υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007), και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής.
Επιπλέον πρόκειται για την φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λ.π.
Σταματάμε τον ΕΝΦΙΑ-λτη: Με πρωτοβουλία που πήραν Δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά. πραγματοποιήθηκε Παναττική σύσκεψη για την ενεργοποίηση των πολιτών σε ένα μεγάλο κίνημα που θα σαρώσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές.
Το αίτημα είναι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όλων αυτών που δεν πληρώνουν, γιατί δεν μπορούν, αυτών που δεν πληρώνουν, γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, με μαζική κατάθεση ατομικών ενδικοφανών προσφυγών, ακόμη και αυτών που θα πληρώσουν (με το πιστόλι στον κρόταφο, γιατί έχουν άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας, γι' αυτούς υπάρχει η εξώδικη δήλωση επιφύλαξης) με μαζικές παρεμβάσεις στις Εφορίες και τις Τράπεζες, με πραγματοποίηση εκδηλώσεων για ενημέρωση και οργάνωση δράσεων.
Όλοι και όλες ΜΑΖΙ να δηλώσουμε την απαίτηση μας να καταργηθεί άμεσα αυτό το νομοθετικό ανοσιούργημα και μαζί με αυτό να τελειώνουμε με τους εμπνευστές του.
Πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων:
  • Α. Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων στις τράπεζες το διήμερο Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.
  • Β. Άμεση διοργάνωση εκδηλώσεων-συνελεύσεων στις γειτονιές της Αττικής για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.
  • Γ. Ανάληψη πρωτοβουλίας από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ).
  • Δ. Συγκρότηση επιστημονικής ομάδας (από νομικούς, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους) που θα αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών (μέσα από συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά), για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.
 
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΩΡΑ !
ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ !

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)