Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Πλήρες "άδειασμα" της κυβέρνησης από την Κομισιόν: "Ποιο Παρίσι; Η αξιολόγηση θα γίνει στην Αθήνα"

Την ώρα που η Αθήνα υποστηρίζει πως η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής θα ξεκινήσει από το Παρίσι, στις 3 Σεπτεμβρίου, οι Βρυξέλλες δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο.
Σχολιάζοντας σήμερα τις χθεσινές πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου, τόνισε πως τα κλιμάκια θα έρθουν κανονικά στην Αθήνα, περί το Σεπτέμβριο.
Ο αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα εκπρόσωπος, Αντουάν Κολομπανί, ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό της Κομισιόν δεν έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει σε οτιδήποτε άλλο, δεν γνωρίζει για καμία παράλληλη διαδικασία στο Παρίσι ή αλλού και ουδείς στις Βρυξέλλες
δεσμεύεται για συνοπτικές διαδικασίες, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κολομπανί είπε: «Όπως γνωρίζετε, ο επόμενος έλεγχος της τρόικας θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου». 
Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις περί συνάντησης στο Παρίσι, ο ίδιος εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι: «η Κομισιόν δεν γνωρίζει για καμία τέτοια συνάντηση».
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση» και πως «δεν μπορεί κανείς να δεσμευθεί από τώρα για το πόσο θα διαρκέσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)