Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η Ισπανία προχωρά σε μείωση φόρων για το δικό της «Success Story»

Μείωση φόρων και φόρου εισοδήματος από το 2015 προβλέπει νομοσχέδιο της ισπανικής κυβέρνησης για την ώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά πως το εν λόγω νομοσχέδιο θα οδηγήσει και σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,55% την επόμενη διετία.
 
Ειδικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση κατά μέσο όρο 12,5% στο φόρο εισοδήματος και κατά 5% στο φόρο που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε την Παρασκευή από το υπουργικό συμβούλιο και θα συζητηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες με τους κοινωνικούς εταίρους. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης φορολογικές ελαφρύνσεις για της οικογένειες, την κινηματογραφική παραγωγή, αλά και για τους ξένους εργαζόμενους στην Ισπανία.

«Το κάνουμε για να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», σημείωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού, Κριστόμπαλ Μοντόρο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει
αύξηση άλλων φόρων όπως ζητούσαν ΔΝΤ και ΕΕ, ως ισοδύναμα μέτρα για την απώλεια των εσόδων που θα σημειωθεί.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα της «νέας πολιτικής» που εξήγγειλε ο Μαριάνο Ραχόι, η κυβέρνηση του οποίου έχει εφαρμόσει από το 2011 πολιτική λιτότητας, όπως περικοπές στον προϋπολογισμό και αυξήσεις φόρων.

Στόχος της «νέας πολιτικής» είναι η ανάκαμψη της οικονομίας της Ισπανίας, όπως τονίζει η ισπανική κυβέρνηση, ενώ η χώρα βγήκε πρόσφατα από τη δεύτερη ύφεσή της μέσα σε μια πενταετίας. Η τέταρτη σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης σημείωσε ανάπτυξη 0,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και ειδικότερα στ 25,93%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)