Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Στο στόχαστρο τώρα όσοι κυκλοφορούν το μισό μήνα!


Μετά τη ρύθμιση που ουσιαστικά έθεσε τέλος στις πινακίδες «Μ», τώρα το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να «τελειώσει» και την φορολογική ασυλία των 15 ημερών μέχρι την ενεργοποίηση του Περιουσιολογίου...

Του Γιώργου Κ. Ανδρή andriswrx@yahoo.com

Οταν δημοσιεύσαμε το θέμα για τις περίφημες πινακίδες «Μ» από τις εφορίες είχαμε δημοσιεύσει παράλληλα πως αν κάποιος κινεί για 14 ημέρες το αυτοκίνητό του γλιτώνει από τα Τεκμήρια Διαβίωσης αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αν το όχημά του είναι πάνω από 1.929 κ.εκ.


Οταν ξαφνικά αντικρίσαμε την αναπαραγωγή του θέματος αντιληφθήκαμε πως κάτι ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξαλείψει και αυτή τη διευκόλυνση από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.


Ο στόχος άλλωστε έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τα έσοδα και ας μην ξεχνάμε πως με περίπου 2 εκατ. ανέργους πολίτες ένα αυτοκίνητο είναι αρκετό για κάποιον που δεν εργάζεται ώστε να καταβάλλει ένα ποσό στο Δημόσιο με την αιτιολογία πως δεν μπορεί να καλύψει το Τεκμήριο...

Ηδη το θέμα των πινακίδων «Μ» από τις εφορίες έχει λυθεί καθώς σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή η προμήθεια των εν λόγο πινακίδων από τις εφορίες μπορεί να πραγματοποιηθεί για μόλις 2 φορές το χρόνο για συνολικά 3 ημέρες από 2 ημέρες κάθε μήνα που ίσχυε με το παλαιό καθεστώς.

Τώρα φαίνεται πως έφθασε η ώρα της αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος στην εφορία και σύμφωνα με πληροφορίες του F-Press σε λίγο η εφορία θα καταργήσει την ισχύουσα νομοθεσία βάσει της οποίας αν κάποιος κινεί το όχημά του λιγότερες από τις μισές ημέρες κάθε μήνα δεν έχει ούτε τεκμήριο αλλά ούτε Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αν το όχημά του διαθέτει κινητήρα 1.929 κ.εκ. και άνω.

Από την άλλη μεριά όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το περίφημο Περιουσιολόγιο θα καταργήσει τόσο τα Τεκμήρια όσο και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης και σύμφωνα με πληροφορίες του F-Press θα υπάρξει ένας νέος φόρος ιδιοκτησίας των οχημάτων ο οποίος θα «αδιαφορεί» αν ο ιδιοκτήτης του έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας ή όχι.

Με λίγα λόγια το Περιουσιολόγιο θα θέσει ένα οριστικό τέλος στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν θα έχουν κανένα απολύτως όφελος αν θα θέτουν σε φορολογική ακινησία και τα αυτοκίνητά τους θα φορολογούνται ως πάγια περιουσιακά στοιχεία όπως τα ακίνητα. Δηλαδή αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης μιας οικίας που δεν μένει κανείς ούτε χρησιμοποιείται ο κάτοχος θα καταβάλει κανονικά το Τέλος Ακινήτων. Κάτι παρόμοιο εξετάζεται και για τα αυτοκίνητα!

Οσον αφορά τον περίφημο Φόρο Ακινησίας προς το παρών έχει τοποθετηθεί στον «πάγο»...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)