Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πρόταση για Μέτωπο Αντιμνημονιακών Ελλήνων

Με εκτίμηση 
Γιώργος Λ. Κόκκας
Ιπποκράτους 42  Τ.Κ. 10680 Αθήνα
Τηλ.: 2103648300 - Fax: 2103610882
Κιν.: 6944545888
                Ιστοσελίδα:www.dimopolis.gr                                   Ηλ.ταχ.: ekad@dimopolis.gr


                                                                                                                        Αθήνα  26/06/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ «ΤΟ ΧΩΝΙ»
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.



Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας χαιρετίζει το γεγονός  της εκδήλωσης επιτέλους μιας συγκεκριμένης πρωτοβουλίας διεξόδου από την κρίση, όπως την  εξέφρασε ο προέδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος,  για την έναρξη ενός διαλόγου όλων των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων που μάχονται για την εθνική ανεξαρτησία και τα δημοκρατικά ιδεώδη, με στόχο την σύμπραξη και ενίσχυση του κοινού αγώνα κατά των μνημονιακών πολιτικών υποδούλωσης των Ελλήνων.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδεχόμαστε και την επιλογή της αποδεδειγμένα δημοκρατικής εφημερίδας «Το Χωνί», ως κοινού μας Βήματος για τη Δημοκρατία των Πολιτών, στο οποίο πρέπει να  επικοινωνήσουμε με θέσεις και ιδέες όλων των συμμετεχόντων.

Η πρόσκληση όλων μας για   διευρυμένη και χωρίς όρους ανοιχτή συμμετοχή όσων πράγματι ενδιαφέρονται για τον τόπο και το μέλλον των ανθρώπων του, αποδεικνύει την θαρραλέα προσωπικότητά του Πάνου Καμμένου, αλλά και  την αναγκαία δέσμευσή του στον αγώνα για την σταθερή αποδοχή των δημοκρατικών αρχών, ως γνήσιος στρατιώτης του αντιμνημονιακού χώρου.

Και με την ευκαιρία αυτή επιθυμούμε να αναγνωρίσουμε τις ίδιες αρετές στα πρόσωπα των εκπροσωπούντων τα τρία συνεργαζόμενα πολιτικά σχήματα στο Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο των πρόσφατων Ευρωεκλογών  κ.κ. Γιάννη Δημαρά, Κώστα Ζουράρι και Γιώργου Κόκκα, καθώς και όλων όσων υποστήριξαν με δράση και λόγο την συνεργασία που αναπτύξαμε  με την σύνταξη του κοινού μας ψηφοδελτίου.

Η συνεργασία μας αυτή ήταν απλώς η αρχή. Είναι απαραίτητο και εύκαιρο να προχωρήσουμε πιο πέρα.

Σήμερα, η αναγκαιότητα είναι επιτακτική, αλλά και η στιγμή είναι πρόσφορη, για να αναπτυχθεί μια πλατφόρμα συζήτησης και διαλόγου και με άλλα σχήματα της Κοινωνίας των Πολιτών, ομάδες εθελοντών, κόμματα, απλούς πολίτες, που μάχονται για την προάσπιση των πραγματικών αξιών του ανθρώπου για την σύνταξη ενός διευρυμένου πατριωτικού, δημοκρατικού αντιμνημονιακού μετώπου, ικανού να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει δυναμικά τους συμπολίτες μας για  την ανάδειξη των αρετών του λαού μας.

Τώρα, είναι η ώρα η συνεργασία αυτή να επιτευχθεί, ευαγγελιζόμενοι ένα ρηξικέλευθο και δημιουργικό διάλογο, ώστε να εμπλουτισθεί σε γνώμες και ιδέες και να αγκαλιαστεί από πλατιές μάζες του λαού των απανταχού Ελλήνων.

Για την διασφάλιση αυτών των αξιών και την αποδοτικότερη λειτουργία ενός τέτοιου διαλόγου, προτείνουμε την υιοθέτηση ορισμένων διαδικασιών, από τις βασικές αρχές του ήδη επί τριετία λειτουργούντος εθιμικά Δημοβουλίου Πολιτών (www.dimovoulio.gr),  που μπορεί να λειτουργήσει και ως κοινό FORUM ζωντανού μας διαλόγου και συγκεκριμένα:

 1. Ακούμε, Συζητούμε, Προτείνουμε, Ψηφίζουμε, Πράττουμε
και διεκδικούμε :
 2. Γενική, Ριζοσπαστική, Οραματική, Θεσμική, Ιδεολογική Ανανέωση ( Γ.Ρ.Ο.Θ.Ι.Α.) της Ελληνικής Πολιτικής ζωής ! Με τον άμεσο στόχο της δημιουργίας εκλογικού Συνασπισμού με κύριο αίτημα τη λειτουργία Εθνοσυνέλευσης για Αλλαγή και όχι απλή Αναθεώρηση του δήθεν Μεταπολιτευτικού μας Συντάγματος, που με τις Αναθεωρήσεις του ως τώρα κατέστρεψε κυριολεκτικά τη χώρα μας και την κατέστησε Προτεκτοράτο διεθνών τοκογλύφων και Τραπεζιτών.

Παραμένοντας αφοσιωμένοι και δραστήριοι για τον κοινό σκοπό, αναμένουμε τις τοποθετήσεις και των άλλων συναγωνιστών μας.


Το (10μελές) Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού
Του Ελληνικού Κινήματος  Άμεσης Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)