Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς ήταν ο Χίτλερ

Χρωστούσε εκατομμύρια στην εφορία




Δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς ήταν ο ΧίτλερΠολύ πλούσιος και φοροφυγάς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, όπως αποκαλύφθηκε σε εκπομπή του BBC. O Φύρερ φαίνεται πως έβγαζε από παντού χρήματα για τα οποία μάλιστα δεν πλήρωνε τους απαραίτητους φόρους στο ίδιο του το κράτος.

 Για το βιβλίο του "Ο Αγών μου", το οποίο το Γερμανικό κράτος έδινε ένα δωρεάν αντίτυπο σε κάθε ζευγάρι την ημέρα του γάμους, εισέπραττε εκατομμύρια από τα πνευματικά δικαιώματα και δεν κατέβαλε ποτέ τους ανάλογους φόρους. Ήταν δηλαδή ένας κατά συρροή
φοροφυγάς και χρωστούσε στην εφορία της Γερμανίας μια μικρή περιουσία. 
 
 Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ "The Hunt For Hitler's Missing Millions" ο Χίτλερ ήταν ένας έξυπνος εισοδηματίας και επενδυτής έργων τέχνης, ένας "δαιμόνιος μάνατζερ μετρητών με λατρεία για τα χρήματα". Έκανε ομιλίες επί αμοιβής και διαχειριζόταν μαζί με διάφορους επιχειρηματικούς συμβούλους και διευθυντές τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο δρ. Κρις Γουέτον που έχει γράψει βιβλίο σχετικά με τα οικονομικά του Χίτλερ υπολογίζει ότι η περιουσία του έφθανε τα 1,1 δισ. μάρκα του Ράιχ, δηλαδή σε σημερινά χρήματα τα 4,5 δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η μετά θάνατον αποκάλυψη της επτασέλιδης διαθήκης του που έδειχνε μια τεράστια περιουσία κρυμμένη σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)