Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ν.Φάρατζ: «Θα τρομοκρατήσουμε το πολιτικό κατεστημένο- Θέλω η Ευρώπη να εγκαταλείψει την Ε.E»

φάρατζ-θα-τρομοκρατήσουμε-το-πολιτικό-κατεστημένο“Η επιτυχία του κόμματος των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών θα “τρομοκρατήσει” το πολιτικό κατεστημένο και ήδη αποδείχθηκε καταστροφική για τον κυβερνητικό συνασπισμό”, δήλωσε ο σταρ του κόμματος “UKIP”, Νάιτζελ Φάρατζ.
Με ποσοστό που άγγιξε το 27,59% , ο Ν.Φάρατζ είναι ο μεγάλος νικητής στις τοπικές αλλά και στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν παράλληλα στη χώρα την ώρα που ο κυβερνητικός εταίρος του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, Νικ Κλεγκ δέχεται τα πυρά των ομοϊδεατών του που του ζητούν να παραιτηθεί.

Δώδεκα απο τους 56 βουλευτές του  κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ετοιμάζονται να απευθύνουν δημόσια έκκληση στον Κλεγκ ζητώντας του να παραιτηθεί, κάτι το οποίο ο ίδιος είχε επανειλημμένως αποκλείσει πριν από τις

εκλογές σε ερώτηση αν θα παραιτείτο σε περίπτωση μεγάλης ήττας του κόμματός του.Πάντως, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του , πρόκειται για τον Βινς Κέιμπλ, έναν πολιτικό με μεγάλη απήχηση στους κόλπους των Φιλελεύθερων.
«Το UKIP θα κερδίσει τις εκλογές, και ναι, θα είναι ένας σεισμός γιατί ποτέ έως τώρα στην ιστορία της βρετανικής πολιτικής ένα κόμμα αντίστασης δεν έχει βγει νικητής στις εθνικές εκλογές», δήλωσε ο Φάρατζ.
«Δεν θέλω μόνο η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλω η Ευρώπη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο ίδιος.
Αν το UKIP κερδίσει τις ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη φορά από το 1906 που δεν κερδίζουν μια εθνικού επιπέδου εκλογική αναμέτρηση οι Συντηρητικοί ή οι Εργατικοί.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις 4 από τις 12 εκλογικές περιφέρειες της Βρετανίας, το UKIP έχει κερδίσει τουλάχιστον 9 έδρες. Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι Εργατικοί κερδίζουν από έξι.
Η Βρετανία αναδεικνύει 73 ευρωβουλευτές. 


defencenet.gr




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)