Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ερχεται Καταιγίδα στο Αιγαίο -Γιατί βρίσκονται σε ετοιμότητα 70 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Μπορεί ο νους να πηγαίνει σε τυχόν... αψιμαχίες, στα ύδατα του Αιγαίου, ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά πληρώματα (αντίστοιχα με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στον αέρα), ωστόσο αυτή η «Καταιγίδα» θα είναι τελείως διαφορετική.
Πρόκειται για μια ευρεία άσκηση που φέρει το όνομα «Καταιγίδα» και η οποία δεν είχε διεξαχθεί το 2012 λόγω της οικονομικής κρίσης.
Για τις ανάγκες της άσκησης, στις αρχές της εβδομάδας, θα βγουν στο Αιγαίο περίπου 70 πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί η τουρκική άσκηση Beyaz Firtina, αν και φαίνεται πως η αντίστοιχη ελληνική δεν έρχεται ως... απάντηση, καθώς ήταν προγραμματισμένη να γίνει αυτή την περίοδο.
Από την πλευρά της η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού κρίνει σκόπιμο να γίνουν κάποιες αλλαγές στο επιχειρησιακό σχεδιασμό της άσκησης, τη στιγμή που οι συνθήκες θα είναι επί... πραγματικού με εμπλοκή μεγάλου αριθμού πλοίων και προσωπικού.

Ο χώρος που θα αναπτυχθεί η άσκηση είναι όλο το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος- από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)