Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ατμόσφαιρα εμφυλίου στην ανατολική Ουκρανία


Ατμόσφαιρα εμφυλίου στην ανατολική ΟυκρανίαΟι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα τη δεύτερη φάση της επιχείρησής τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας προχωρώντας στον πλήρη αποκλεισμό της ελεγχόμενης από φιλορώσους πόλης Σλαβιάνσκ, όπως δήλωσε ένας στενός συνεργάτης του προέδρου της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο. 
«Πριν από λίγο μονάδες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων άρχισαν τη δεύτερη φάση, η οποία συνίσταται στο ότι πήραμε την απόφαση να αποκλείσουμε την πόλη Σλαβιάνσκ εντελώς και να μην δώσουμε καμιά ευκαιρία να εισέλθουν σε αυτές ενισχύσεις» που θα δρούσαν στο πλευρό των φιλορώσων, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Σερχίι Πασίνκσι στους δημοσιογράφους. Ο Πασίνσκι, προσωπάρχης του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ότι «η επιχείρηση θα συνεχιστεί. Ο στόχος της είναι να αποκλειστούν οι τρομοκράτες στη Σλαβιάνσκ και να μην επιτραπεί (να υπάρξουν) απώλειες μεταξύ των πολιτών».


Παράλληλα οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι θα θεωρήσουν οποιαδήποτε είσοδο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της χώρας εισβολή και οι δράστες της θα εξοντωθούν, όπως διεμήνυσε στενός συνεργάτης του μεταβατικού προέδρου της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.

«Θα θεωρήσουμε κάθε διέλευση των ουκρανικών συνόρων από ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονέτσκ ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή στρατιωτική εισβολή και θα καταστρέψουμε τους επιτιθέμενους», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η Ουκρανία δεν θα αποδεχθεί «ψευδείς ισχυρισμούς περί ανθρωπιστικής ενέργειας».
Σε πολλά σημεία πάντως της χώρας οι «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις, όπως τις ονομάζει το καθεστώς συνεχίζονται.

Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν πιο νωρίς στο αεροδρόμιο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο άμυνας ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο επλήγη από ρουκέτα και εξερράγη ενώ βρισκόταν σταθμευμένο στο έδαφος στην ελεγχόμενη από φιλορώσους ενόπλους πόλη Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

«Σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση η έκρηξη ήταν το αποτέλεσμα πυρών από έναν εκτοξευτήρα αυτοπροωθούμενων οπλοβομβίδων», ανέφερε το υπουργείο Αμύνης της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του. Δεν υπήρξαν απώλειες, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)