Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Καταστροφή ή Ανάσταση!

Δεν ταΐζουμε το τέρας που μας τρώει!




teras

Την περιουσία του μισού πληθυσμού έχουν οι 67 πλουσιότεροι.




ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγές και Αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση!

Οι 67 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περιουσία ίση με αυτήν που διαθέτει ο μισός, φτωχότερος πληθυσμός του πλανήτη, αποκάλυψε την Τετάρτη η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, καλώντας το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα να λάβουν δράση απέναντι σε αυτές τις ακραίες ανισότητες και να προχωρήσουν από τη θεωρία στην πράξη.


Η οργάνωση που μάχεται κατά της φτώχειας, υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της ότι terasτο «κλαμπ» των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη αριθμεί σήμερα 85 μέλη.

«Οι ακραίες ανισότητες έχουν επιδεινωθεί» σημειώνει η Oxfam, τονίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα θα πρέπει να
περάσουν από τη θεωρία στην πράξη προκειμένου να κλείσει αυτό το χάσμα.

Οι δύο οικονομικοί οργανισμοί, επισημαίνει η Oxfam, θα πρέπει πλέον να αλλάξουν τις συστάσεις τους και την πολιτική του δανεισμού των χωρών-μελών τους και να ταχθούν υπέρ των επενδύσεων στην υγεία και την εκπαίδευση. «Η λιτότητα επιδεινώνει τις ανισότητες και το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα το ξέρουν καλά», υπογραμμίζει η οργάνωση.

Μάλιστα, καλεί το ΔΝΤ  να παραδεχτεί ότι οι στρατηγικές φοροαποφυγής των πολυεθνικών είναι μία από τις «κινητήριες δυνάμεις» των ανισοτήτων.

Αλλά εμείς, δεν μένουμε στις ευχές...


Μοιραζόμαστε, Ανταλλάσσουμε, Ανακυκλώνουμε!




Τοπικά, Ομαδικά, στο δικό μας Σύστημα της Αγάπης στον Άνθρωπο και στη Φύση!


 oikokoinotita

Πηγές:

biozo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)