Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 ΦΩΤΟ redflyplanet.blogspot.com

Το Κουτσαβάκι εδώ και αρκετόν καιρό έχει πάρει ανοικτά θέση υπέρ της αποχής από τις Ευρωφασιστικές Εκλογές.
Η ορθότερη θέση, που δεν συντρέχουν για την υλοποίησή της οι Αντικειμενικές Προϋποθέσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη του Εθνικοδημοκρατικού Επαναστατικού Υποκειμενικού Παράγοντα, θα μπορούσε να είναι η Μαζική Ενεργητική Αποχή.
Τι νόημα έχει όμως και θα είχε η Μαζική Ενεργητική Αποχή αν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ;

Θα σήμαινε καταρχήν ότι υπάρχει ένας Πολιτικός, Κομματικός ή ακόμα καλύτερα Μετωπικός Φορέας, που εκφράζει την συλλογική θέληση του Πρωτοπόρου κομματιού του Ελληνικού Έθνους να ξεκόψει από την Ευρωφασιστική Ένωση και να ακολουθήσει τον δρόμο της αυτοδύναμης Εθνικής ανάπτυξης, έξω από Κεφαλαιοκρατικούς - Ιμπεριαλιστικούς Συνασπισμούς.
Θα σήμαινε δεύτερον, ότι αυτός ο Φορέας θα ερχόταν σε Καθολική και πλήρη ρήξη 

1) με την «νομιμότητα» του Καθεστώτος Φασιστικής Κατοχής που επεβλήθη στην Πατρίδα μας, και το οποίο δεν είναι παρά η συνέχεια και ποιοτική αναβάθμιση του Προηγούμενου Καθεστώτος Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και 
2) με τις Κοινωνικές Τάξεις που η υλική τους θέση στην Ελληνική Κοινωνία συμφύεται με αυτό το Καθεστώς σε όλες τις διαδοχικές εκφάνσεις του, δηλαδή θα ωθούσε σε τελευταία ανάλυση σε Εθνική και Κοινωνική σύγκρουση με την ίδια την ξενόδουλη Άρχουσα Τάξη.

Θα σήμαινε τρίτον την ωριμότητα του Υποκειμενικού Παράγοντα της Ιστορίας, τόσο από την άποψη της Πολιτικής Πρωτοπορίας ως συγκροτημένου οργάνου Καθοδήγησης και Συλλογικού Εκφραστή, όσο και από την πλευρά του Δρώντος Ιστορικού υποκειμένου, του συγκροτημένου σε ΣΩΜΑ Λαού.

Θα σήμαινε τέταρτον την Απονομιμοποίηση των συνθηκών Αποικίας χρέους που δημιούργησε στην χώρα μας ο Ευρω - Ατλαντικός Ιμπεριαλισμός με όργανο την ντόπια Κρατικοδίαιτη Νεοφιλελεύθερη Πλουτοκρατική Κάστα, τόσο στα στενά Εθνικά πλαίσια, όσο και στα μάτια όλων των Λαών του Κόσμου, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα Ευρωπαϊκά Έθνη και Λαούς.

Σε αυτά συνίστανται και οι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την λύση της κύριας Κοινωνικής αντίθεσης στην χώρα μας, που είναι αντίθεση Εθνικού και Δημοκρατικού περιεχομένου, και που αποτελεί το πρώτο ικανό και αναγκαίο βήμα στην πορεία προς την συνολική Κοινωνική Ανατροπή.

Μπροστά στην Αδυναμία και Ανικανότητα της Ελληνικής Κοινωνίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, για να επιλύσει η ίδια και με τις δικές της Αντικειμενικές και Υποκειμενικές δυνάμεις τα δικά της προβλήματα, που ήρθε ως αποτέλεσμα μιας καθολικής κλίμακας – υλικής, πνευματικής, ηθικής, κτλ - λουμπενοποίησης μιας κατεξοχήν μικροαστικής Κοινωνίας, προτείναμε την Αποχή, γενικά και απλά, ως πρώτο βήμα για την έκφραση της αντίθεσης, σε βαθμό που να συνιστά το πρώτο εφαλτήριο βήμα για τη συσσώρευση μιας πρωταρχικής δυναμικής στην κατεύθυνση μιας Επαναστατικής προοπτικής εξέλιξης.

Αλλά πέρα από την δική μας Θέση, για την οποία αναλαμβάνουμε αντικειμενικά ακέραια και αποκλειστική όπως φαίνεται την Πολιτική ευθύνη, το ζήτημα των Ευρωφασιστικών Εκλογών τίθεται και αντίστροφα, δηλαδή από την άποψη του τι σημαίνει η συμμετοχή σε αυτές τις Εκλογές.
Η συμμετοχή σε αυτές τις Ευρωφασιστικές εκλογές σημαίνει καταρχήν ότι οι συμμετέχοντες ούτε μετά την μετεξέλιξη του Καθεστώτος Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και την ποιοτικά αναβαθμισμένη επανεπιβολή του ως Καθεστώς Φασιστικής Κατοχής, δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον αντιδραστικό Φασιστικό χαρακτήρα της Ιμπεριαλιστικής Ευρωένωσης, το άστοχο και την ματαιότητα του όποιας μορφής αγώνα μέσα στους κόλπους της και τα πλαίσια των θεσμών της, την αδυνατότητα για οποιεσδήποτε ουσιαστικές ποσοτικές αλλαγές που θα αναβαθμίζουν τις θέσεις των προοδευτικών Κοινωνικών, Ταξικών και Εθνικών κινημάτων της Ευρώπης και των εκτός Ευρώπης χωρών που βρίσκονται σε σχέσεις εξάρτησης με τα Ιμπεριαλιστικά της Κέντρα.

Σημαίνει ότι οι συμμετέχουσες Αντιπολιτευόμενες – σε Εθνικό και Διεθνικό Ευρω επίπεδο – Πολιτικές Δυνάμεις, δεν αντιστρατεύονται την Ευρωφασιστική ‘Ενωση και το ικανό αναγκαίο σε συνθήκες Ιμπεριαλιστικού Καπιταλισμού Φασιστικό Καθεστώς της, ούτε σε Εθνική ούτε σε Διεθνική κλίμακα, ότι αποτελούν Ενδοκαθεστωτική Αντιπολίτευση, ότι η μόνη τους Αντίθεση αφορά σε Κυβερνητικές προτάσεις και όχι το ίδιο το Καθεστώς, σημαίνει ότι αυτού του είδους η αντιπολίτευση αμφισβητεί τις συγκεκριμένες Εθνικές Κυβερνήσεις και το πολύ το δοσμένο Ευρωδιευθυντήριο και όχι το Ευρωφασιστικό Καθεστώς και την ύπαρξη Ευρω Διευθυντηρίου, ότι διαφωνούν – αν και όταν διαφωνούν – μόνο ως προς τον τρόπο διαχείρισης του Ευρωφασισμού αλλά αποδέχονται τον Ευρωφασισμό κατά βάσιν και συνολικά, ότι είναι εφεδρείες του Ευρωφασισμού και συναποτελούν με τις Ευρωκυβερνητικές δυνάμεις – τις οποίες αντιπολιτεύονται μόνο κατά την μορφή και όχι το περιεχόμενο του έργου τους - το Ενιαίο Πολιτικό στρατόπεδο του Ευρωφασισμού, ότι δεν κινούνται απλά και μόνο μέσα στα Συστημικά πλαίσια του Καπιταλισμού, αλλά ακόμα στενότερα μέσα στα Καθεστωτικά όρια του Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού και Πολιτικού Φασισμού.

Το επόμενο βήμα όλων αυτών, μέσα στις συνθήκες εξαθλίωσης του Λαού μας, θα είναι να δημιουργήσουν τους αντίστοιχους Ευρωφασιστικούς θεσμούς Ελεημοσύνης, προπομπός των οποίων υπήρξε η υποκατάσταση της Εθνικής Αλληλεγγύης και Δωρεάς από την ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ της ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ με την μορφή δωρεάν διανομής προϊόντων διατροφής, όπως περισσευούμενων ψαριών και λαχανικών από τις Ιχθυαγορές και Λαϊκές, καθώς και πατάτες, ρύζια, ζυμαρικά και όσπρια κτλ, από τους γνωστούς Ευρωφασιστοειδείς ψευδο Πατριώτες της Χρυσής Αυγής. Ένας τρόπος Εθνικά Αντεπαναστατικής διαπαιδαγώγησης του Λαού, που οδηγεί προοπτικά με ακρίβεια στην πλήρη Εθνική Υποταγή στην επερχόμενη λαίλαπα της Ευρωφασιστικής ελεημοσύνης, το έσχατο φύλλο συκής του Ευρωφασισμού ….

Ο μόνος αγώνας ανάκτησης της Εθνικής Αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα ο μόνος πραγματικός Δημοκρατικός αγώνας είναι ο αγώνας για το σπάσιμο και το τσάκισμα της Ευρω Ιμπεριαλιστικής Φασιστικής ένωσης με όρους Εργατικών Εθνικών και λαϊκών κινημάτων με γενική κατεύθυνση προς την Προλεταριακή Επανάσταση και την Σοσιαλιστική Προλεταριακή Δημοκρατία. Μόνο όταν εκπληρωθούν αυτοί οι όροι σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα ξεχωριστά και με την διεθνή αλληλεγγύη ανάμεσα στα Εθνικά τμήματα του Ευρωπαϊκού Προλεταριάτου και τα Εθνικά κινήματα απελευθέρωσης των αποικιοποιούμενων Ευρωπαϊκών Εθνών και Λαών, με την προϋπόθεση φυσικά της νίκης αυτών των κινημάτων, και μόνο, τότε θα μπορεί κανείς να μιλήσει αληθινά για μια πραγματικά εθελοντική Δημοκρατική Ένωση σε μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη των Λαών, για μια ΕΝΩΣΗ  στη βάση της Ελεύθερης απόφασης των Ευρωπαϊκών Εθνών και Λαών και όχι των πιο ισχυρών Καπιταλιστών της Ευρώπης, χωρίς να εξαπατά τους Λαούς για λογαριασμό των Κεφαλαιοκρατών – Ιμπερια Ληστών.

Η κατά το δυνατόν Διαρκής και Ενεργητική αποχή από όλους τους Ευρωφασιστικούς θεσμούς, και ακόμα περισσότερο τις ψεύτικες Εκλογές, που δεν είναι παρά το φύλλο συκής και νομιμοποίησής του Ευρωφασισμού, σημαίνει το πρώτο ικανό και αναγκαίο – εκ των ων ουκ άνευ - βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση


ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΜΠΑΤΑΛΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΑΚΗΣ



tokoutsavaki.blogspot



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Η δικιά μας θέση είναι αντίθετη από αυτή του φιλικού ιστολογίου που ανέπτυξε το θέμα, επειδή σήμερα κυβερνά η μειοψηφία και επειδή στις τελευταίες εκλογές υπήρχε αποχή 40 %. Αυτό σημαίνει ότι εάν η ΝΔ είχε 17 % το πραγματικό της ποσοστό ήταν 10 %, μια μεγάλη διαφορά που δημιούργησε τις προϋποθέσεις να μας κυβερνούν ξανά οι ίδιοι. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις των πολιτικών ήταν ότι αν δεν μας κάνουν τότε υπάρχουν και οι εκλογές, καιρός να τους δείξουμε αν μας κάνουν ή όχι και να τους στείλουμε στα σπίτια τους, που με τόσες απάτες τα απέχτησαν....


Επίσης ο λαός για να ενεργήσει με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να είναι ενωμένος, να μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις και να έχει το επίπεδο να αποκτήσει ορθή κρίση για το ποιος είναι ο εχθρός του, η χώρα βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή και εχθροί της είναι όλοι οι πολιτικοί που έφεραν την Τρόικα και υπηρετούν τις Γερμανικές εντολές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)