Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η 100η επέτειος από τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού



6 Απριλίου 2014

Εκατό χρόνια πριν, οι πρόγονοί μας αναγκάστηκαν να υπομείνουν το πρώτο ολοκαύτωμα του 20ου αιώνα μαζί με τους Αρμένιους και Ασσύριους της Οθωμανικής Επικράτειας. Ενορχηστρωμένη από τον Otto Liman Von Sanders και την τζιχαντιστική Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Ελληνική Γενοκτονία είδε την εξόντωση των Θρακιωτών, Βιθυνών, Ιώνων, Καππαδόκων και Ποντίων. Η 6η Απριλίου, ή όπως αναφέρθηκε το 1914, “Μαύρο Πάσχα” τιμά τη μνήμη των εκτοπισμών και των σφαγών που ξεκίνησαν στη Θράκη και αργότερα εξαπλώθηκαν στη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Αυτή η ξεχασμένη περίοδος της Ελληνικής Γενοκτονίας ονομάζεται από τους Θρακιώτες “Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού”.

Σήμερα, η Πανθρακική Ένωση της Αμερικής “Ορφεύς” τιμά τη μνήμη όχι μόνο της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού αλλά και την αρχή της Ελληνικής Γενοκτονίας από τους Οθωμανούς στο σύνολό της. Τιμούμε τα θύματα από όλες τις περιοχές, τους πάνω από 1.4 εκατομμύριο άνδρες, γυναίκες και παιδιά οι οποίοι εξοντώθηκαν βάναυσα από τα χέρια Νεαρών Τούρκων. Αυτή τη μέρα μνήμης τιμούμε όλους όσους σφαγιάστηκαν στη Ραιδεστό, στην Ανδριανούπολη και σε όλη τη Θράκη και καλούμε τις Θρακικές Οργανώσεις από όλο τον κόσμο να ενωθούν και να ξεκινήσουν μια συντονισμένη προσπάθεια να αναγκάσουν το Ελληνικό Κράτος να αναγνωρίσει πλήρως την 6η Απριλίου με τον ίδιο σεβασμό όπως την 19η Μαΐου.

Δε θα συγχωρήσουμε ποτέ
Δε θα ξεχάσουμε ποτέ

Με εκτίμηση
Ted Pastrinidis                          Ioannis Fidanakis
Πρόεδρος                                 Γραμματέας
tpastrinidis@hotmail.com          Fidanakis@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)