Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η "παρέλαση" στην Αγία Παρασκευή των "ανταρτών" της ΕΡΤ στρην Αγία Παρασκευή ήταν αφιερωμένη στον πρόωρα χαμένο αδελφό συναγωνιστή Τάσο Αβράτογλου

Ξανά στους δρόμους με διαδήλωση βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της ελεύθερης - αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, καθώς πραγματοποίησαν παρέμβαση στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Αγία Παρασκευή. Μοιράστηκαν ανακοινώσεις, ανοίχτηκε πανό κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ενώ ακολούθησε πορεία μέχρι το Ραδιομέγαρο.
Τα συνθήματα που φωνάχτηκαν δεν περιορίζονταν μόνο στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά αναφέρονταν στο σύνολο των κοινωνικών δικαιωμάτων που πλήττονται από την πολιτική της συγκυβέρνησης και των εντολοδόχων της τρόικας. Χειροκροτήματα από πολίτες, κορναρίσματα από οδηγούς, έδιναν μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας.
Η πορεία αφιερώθηκε στη μνήμη του στελέχους της ΠΟΣΠΕΡΤ Τάσου Αβράτογλου, που σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή.


ANAKOINΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ
Ημέρα πένθους η σημερινή και για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Ο Τάσος Αβράτογλου, ο συνάδελφός μας, ο διευθυντής φωτογραφίας και εικονολήπτης, ταξίδεψε για
να βρει τη γαλήνη στη γειτονιά των αγγέλων.
Ο Τάσος ήταν, αγωνιστής, εργαζόμενος, συνδικαλιστής και πάνω από όλα άνθρωπος, που τίμησε και τιμήθηκε. Ο πρώην γενικός γραμματέας και νυν αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, αν και τόσο νέος, δεν άντεξε την αδικία, την αναλγησία και την πίεση που υπέστησαν οι συνάδελφοί του και ο ίδιος από τις εξοντωτικές πολιτικές της κυβέρνησης και το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Με ανιδιοτέλεια και από πραγματικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, το συνάδελφο και από αγάπη στο λειτούργημα – επάγγελμά του στην ΕΡΤ,   υπερασπιζόταν αντικειμενικά με σεμνότητα τα δίκαια όλων των εργαζομένων, τόσο αθόρυβα, όσο και δυναμικά, μέχρι να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ξεχώρισε στους μακρόχρονους αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα με τις ιδέες του, τις πράξεις του και τον αγώνα του.
Πάντα ενεργός, ανέλαβε ρόλους ηγετικούς στο Σύλλογό του και στην Ομοσπονδία.
Η παρακαταθήκη που αφήνει σε εμάς είναι ο αλτρουισμός, η ανιδιοτέλεια, ο αγώνας για καλύτερες ημέρες της εργατικής τάξης και του λαού μας.
Ο Τάσος Αβράτογλου, ο Τάσος μας, που δέχθηκε βαρύ ψυχολογικό χτύπημα από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, δεν άντεξε, έγινε κι αυτός ένας κρίκος στην αλυσίδας των θανάτων των μνημονιακών πολιτικών που βαρύνουν την κυβέρνηση.
Το τίμημα για εμάς όλους που μένουμε είναι βαρύ.
Οχτώ θάνατοι μέσα σε εννιάμισι μήνες!
Όρκος τιμής σε όσους άδικα χάσαμε είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη και το άνοιγμα της ΕΡΤ.

Καλό ταξίδι
Συνάδελφε, Αγωνιστή, Άνθρωπε, Πατέρα.

Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)