Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το χρονικό της κρίσης στην Ουκρανία


21 Νοεμβρίου 2013. Μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου έχουν αρχίσει να στρέφονται κατά του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση φωνάζει «ντροπή»

Η κυβέρνηση έχει ακυρώσει την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ.

Την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ προσπαθεί να εξηγήσει ότι η στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης είχε να κάνει με τους οικονομικούς περιορισμούς που ήθελε να επιβάλει το ΔΝΤ στην Ουκρανία λέγοντας: «Η απόφαση να ακυρώσουμε τη συμφωνία ελήφθη αποκλειστικά βάσει οικονομικών κριτηρίων, για λόγους τακτικής. Δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τη στρατηγική ανάπτυξης της Ουκρανίας».

Στις 24 Νοεμβρίου πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στην πλατεία Ανεξαρτησίας, εκεί που το 2004 πραγματοποιήθηκε η «Πορτοκαλί επανάσταση». Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης.

«Οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη, ως ένα πρώτο βήμα ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση διεξαγωγή εκλογών» δήλωσε ο Αρσένι Γιάτσενουκ, ηγέτης κόμματος της αντιπολίτευσης.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Ομάδα εθνικιστών γκρεμίζει το άγαλμα του Λένιν στο κέντρο του Κιέβου.

Ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δέχεται οικονομική βοήθεια 11 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Ρωσία. Αυτή η κίνηση όχι μόνο δεν κατευνάζει τα πνεύματα, αλλά πυροδοτεί νέο κύμα διαδηλώσεων.

Η κατάσταση χειροτερεύει ακόμα περισσότερο, όταν το κοινοβούλιο ψηφίζει νόμο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε όσους διαδηλώνουν.

Από το κανάλι: euronews (στα ελληνικά) στην διεύθυνση:



Υ.Γ. το βίντεο αυτό προσπαθήσαμε να το αναρτήσουμε από το κανάλι μας στην Αμερική, όπου για λόγους λογοκρισίας απορρίφτηκε από το Youtube. Φαίνεται οι δημοκρατικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, είναι ακριβώς το αντίθετο, με ενημέρωση λογοκριμένη και καθοδηγούμενη, δημιουργούν τις συνθήκες που με την κατάλληλη προπαγάνδα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ΔΝΤ και των κερδοσκόπων διεθνών τραπεζών. Επίσης προσοχή σε βίντεο που δείχνει μια όμορφη κοπέλα να μιλά σε κάμερα για τα γεγονότα της Ουκρανίας και που από στον σύνδεσμο:
http://youtu.be/AMpktnHKRCY
αναλύονται τα σκοτεινά σημεία της προπαγάνδας που δημιουργεί η Αμερική. Μόνο που και αυτή η στημένη προπαγάνδα έχει νεκρούς ...



Φωτογραφία από:



1 σχόλιο:

  1. πιόνια όλοι τους. είτε από τους ευρωΠΕΟΥΣ- Αμερικάνους είτε από τους Ρώσους.

    Αυτά είναι τα 2 στρατόπεδα. Η προπαγάνδα που έχει δημιουργηθεί από ΕΜΑΣ και τα κάνουν όλα λίμπα απέναντι στην Ρωσία. Όλοι σκοτώνουμε κόσμο-πιόνια.

    Ζήτω η ευρωπαϊκή ένωση!
    Ζήτω οι Αμερικάνοι!
    Ζήτω οι Ρώσοι!

    Ρόδα είναι και γυρίζει, απλά μάλλον δεν θα ζούμε να δούμε αυτούς να πέφτουν και να ανεβαίνουν άλλοι..

    Ελλάδα, Ιταλία, Βυζάντιο, Οθωμανική αυτοκρατορία, Αμερική Ρωσία, Ευρώπη Αμερική Ρωσία, Κίνα... who is next?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)