Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ελεγκτικό συνέδριο: Αντισυνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Αντισυνταγματική είναι η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με το ελεγκτικό συνέδριο το οποίο έκρινε ότι το εφάπαξ καταβάλλεται από χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίουΑντισυνταγματική κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό, αυτό καταβάλλεται από χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Δηλαδή, τα χρήματα των εργαζομένων που παρακρατήθηκαν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. 

Όπως επισημαίνουν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η περικοπή του εφάπαξ, ισοδυναμεί με πλήρη καταρράκωση της έννοιας του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου και είναι αντίθετη με τις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας των πολιτών και της υποχρέωσης του κράτους να μεριμνά για την κοινωνική τους ασφάλιση.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για οριστική κρίση, η οποία και θα αποφανθεί επί της μείωσης του εφάπαξ που έγινε σε χιλιάδες συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)