Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

“Την σκότωσαν γιατί ήταν χριστιανή.”


dans-la-cathedrale-copte-du-caire-des-fideles-priaient-hier-a-la-chandelleΠορφύρης Δ./ Σταφυλά Π.,Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

Μουσουλμάνος δολοφόνησε 30χρονη φαρμακοποιό στην Αίγυπτο.Στο Kom Ombo μια πόλη της  Άνω Αιγύπτου που βρίσκεται στα 48 χμ. από το Assouan, ένας μουσουλμάνος επιτέθηκε σε πολλούς χριστιανούς στις 8 Φεβρουαρίου.Επιτέθηκε και σ΄ένα φαρμακείο  που το έχουν κόπτες αλλά απωθήθηκε.Βγαίνοντας στο δρόμο σε πραγματικό αμόκ, επιτέθηκε σε 2 περαστικούς φοιτητές χριστιανούς.Τέλος, πάντα σε κατάσταση εκτός ελέγχου στοχοποίησε ένα άλλο φαρμακείο κοπτών και δολοφόνησε εν ψυχρώ την 30χρονη υπάλληλο Madline Wagih Demian. «Την σκότωσε με μοναδικό κίνητρο το ότι ήταν χριστιανή”,δήλωσε σοκαρισμένος ο αδερφός του θύματος Ayman Wagih Demian.”Και για τίποτε άλλο.” “Αυτός είχε στοχοποιήσει τα χριστιανικά φαρμακεία.Στο πρώτο απέτυχε και έπειτα πήγε στο επόμενο», διευκρινίζει η ιδιοκτήτρια  όπου εργαζόταν το θύμα.(Παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας 20/02/14)


Ο απολογισμός του αντιχριστιανικού αμόκ περιλαμβάνει κι ένα τραυματία. Πολλές γυναίκες χριστιανές της περιοχής ύστερα κι απ΄αυτό το περιστατικό είναι τρομοκρατημένες και δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους, καταγγέλουν οι κάτοικοι σύμφωνα με το ΑΙΝΑ (19/02/14) και επιβεβαιώνουν το σεκταριστικό χαρακτήρα των επιθέσεων.

Ακτιβιστές σε οργανώσεις  Υπεράσπισης των Θρησκευτικών Δικαιωμάτων διαψεύδουν  τους ψίθυρους που κυκλοφορούν για την ψυχική υγεία του ύποπτου Mahmoud Mohamed Ali που κατηγορείται ως δράστης των αιματηρών και απρόκλητων επιθέσεων.Θεωρούν ότι η φήμη αυτή διαδίδεται εσκεμμένα, από συγκεκριμένα κέντρα, προκειμένου να αποσιωπήσουν το καθαρά μισαλλόδοξο κίνητρο του εκτελεστή και να στοιχειοθετήσουν μια υπερασπιστική  γραμμή.
Η φωνή του αδερφού του θύματος Demian ηχεί αδικαίωτη και διασχίζει τα σύνορα της χώρας.”Την σκότωσαν γιατί ήταν χριστιανή.”

Το θλιβερό αυτό περιστατικό θρησκευτικού φανατισμού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα αντίστοιχων γεγονότων, όπως αυτό της αιματηρής φονικής τρομοκρατικής επίθεσης κατά των χριστιανών προσκυνητών της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά και εκείνο του απαρφανισμού οικογένειας χριστιανών με σφαγιασμό το ίδιο διάστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)