Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μαμά, μπαμπά, είμαι φτωχός και τριτοκοσμικός. Του Πιτσιρίκου

Αίσθηση προκαλεί το υψηλό ποσοστό των νέων ηλικίας 20-34 ετών που ζουν με τους γονείς τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα το ποσοστό των νέων που μένουν με τους γονείς τους φτάνει το 51,6%, ενώ οι υπόλοιποι δεν μένουν με τους γονείς τους γιατί οι γονείς τους έχουν πεθάνει...


Την τελευταία δεκαετία, οι νεαροί Βρετανοί επιστρέφουν μαζικά στα σπίτια των γονιών τους -ενώ παρόμοια τάση υπάρχει και σε άλλες χώρες-, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο μπροστά ήταν οι νέοι Έλληνες που δεν έφυγαν ποτέ από τα σπίτια των γονιών τους.

Οπωσδήποτε, είναι καλύτερο να μην φύγεις ποτέ από το σπίτι των γονιών σου από το να φύγεις και να επιστρέψεις μια μέρα ηττημένος και άχρηστος.

Δεν πρέπει να κάνει εντύπωση το υψηλό ποσοστό Ελλήνων νέων που ζουν με τους γονείς τους, αφού η εναλλακτική λύση είναι να ζουν σε χαρτόκουτα.

Θα ήταν κάπως περίεργο και θα προκαλούσε υποψίες και στους γονείς, αν τα παιδιά τους –που παίρνουν μισθό 450 ευρώ ή είναι άνεργα- μπορούσαν να νοικιάσουν σπίτι• θα νόμιζαν οι γονείς –και με το δίκιο τους- πως τα παιδιά τους το έχουν ρίξει στις ληστείες ή πουλάνε ναρκωτικά.

Βέβαια, η πιο ωραία φάση είναι να μην μένεις με τους γονείς σου αλλά να πληρώνουν οι γονείς σου το νοίκι σου.

Επίσης, αν θέλεις να κάνεις οικογένεια, είναι καλύτερα να παντρευτείς καμιά ζάπλουτη και να πας σώγαμπρος παρά να την δεις ανεξάρτητος και να επιστρέψεις μια μέρα στο σπίτι των γονιών σου, γιατί οι γονείς σου μπορεί να μην το εκτιμήσουν ιδιαίτερα που τους θυμήθηκες ξαφνικά και τους χτύπησες την πόρτα μαζί με μια γυναίκα και τέσσερα παιδιά.

Θα ήθελα να θυμίσω σε διάφορους που κάνουν παιδιά χωρίς να έχουν δουλειά -ούτε οι ίδιοι ούτε οι γυναίκες τους- την φράση «παντρευτήκαν δυο φτωχοί και κάναν’ έναν ζητιάνο».

Βέβαια, μπορείτε να το πουλήσετε το παιδί -αν και έχουν πέσει οι τιμές λόγω υπερπροσφοράς- και να την βγάλετε για κάνα χρόνο.

Τα κορίτσια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φεύγουν πιο εύκολα από το σπίτι των γονιών τους σε σχέση με τα αγόρια, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αφενός γιατί τα κορίτσια είναι σαν δούλες στο πατρικό τους και κάνουν όλες τις δουλειές –ενώ τα αγόρια τα ξύνουν όλη μέρα-, και αφετέρου μια γυναίκα είναι πιο εύκολο να βρει κάποιον να την σπιτώσει ή να το ρίξει στις βίζιτες και να βγάζει ένα σκασμό λεφτά.

Πάντως, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί λέμε πως τα παιδιά μένουν με τους γονείς τους και δεν λέμε πως οι γονείς μένουν με τα παιδιά τους.

Να πάνε οι γονείς να βρουν δουλειά και να ζήσουν με 400 ευρώ το μήνα, για να δουν τι εύκολο που είναι.

Αν συνεχιστεί μερικά χρόνια ακόμα η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, οι νέοι δεν θα ζουν μόνο με τους γονείς τους αλλά με όλο τους το σόι σε ένα δυάρι.

Ωραία είναι αυτή κοινοβιακή φάση που θα ζούμε όλοι μαζί, ενώ το επόμενο βήμα είναι να γίνουμε και νομάδες και να στήνουμε τα τσαντίρια μας όπου γουστάρουμε.

Με την ευκαιρία, θέλω να καταγγείλω πως η μάνα μου πήγε να ζήσει με τους γονείς της. Μαμά, γύρνα πίσω γιατί δεν μπορώ να πληρώνω όλους τους λογαριασμούς μόνος μου. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)