Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος σε ένα χρόνο κατά 5,7% και ξεπέρασε τα 317 δισ!


Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας σε ένα χρόνο κατά 5,7% και ξεπέρασε τα 317 δισ. σύμφωνα με τα στοιχεία της EurostatΣτα 317,3 δισ. ευρώ ή στο 173,4% του ΑΕΠ,  εκτινάχθηκε εκ νέου το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ για το γ΄ τρίμηνο του 2013! Πάλι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στο δημόσιο χρέος η χώρα μας, η οποία παρά την «επιτυχία των μέτρων», κατέγραψε αύξηση 17 δισ. ευρώ ή 5,7% σε ένα χρόνο! Σημειώνεται ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2012 το δημόσιο χρέος ήταν 300,14 δισ. ευρώ (158% του ΑΕΠ), αλλά κινείται συνεχώς ανοδικά, καθώς, μέσα σε έναν χρόνο τα δάνεια προς την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 64 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Αναλυτικότερα, κατά το γ΄ τρίμηνο του 2013,  οι φόροι στο εισόδημα αυξάνουν, ενώ πτώση καταγράφεται στις κοινωνικές εισφορές. Το πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης εμφανίζεται πλεονασματικό κατά 631 εκατ. ευρώ, από έλλειμμα 4,4 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2012, ενώ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης περιορίστηκε στα 1,1 δισ. ευρώ από 6,3 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που επικαλείται το ethnos.gr, βαίνει διαρκώς μειούμενο το μισθολογικό κόστος για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και συρρικνώνονται οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές, χωρίς αυτό να επηρεάζει το ύψος του δανεισμού, όπως επικαλέστηκαν για τη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων. Οι παραπάνω δε αμείλικτοι αριθμοί, καθιστούν αναγκαία  μία ακόμη αναδιάρθρωσή του χρέους.



 


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Πλησιάζουν οι εκλογές και η δικομματική κυβέρνηση ψεύδεται ασυστόλως. Αναφέρονται στην ανάπτυξη (από το 2010) που δεν έρχεται ποτέ, αναφέρονται για τις θυσίες του Ελληνικού λαού που πιάνουν τόπο, αναφέρονται ότι το 2014 θα βγούμε από το μνημόνιο.
Πως θα πραγματοποιηθούν όλα αυτά; Με την αύξηση του χρέους που το πραγματικό μέγεθος του (με τους τόκους) ξεπερνά το τρισεκατομμύριο Ευρώ;  Με την πρωτοφανής  ανεργία; Με τις κατασχέσεις ; Με την υπέρογκη και δυσβάστακτη φορολογία ; ή με τα ψέματα που διαδίδουν τα ΜΜΕ, από τα στόματα των: Στουρνάρ(η), Βενιζέλου, Σαμαρά, Προβόπουλου και Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)