Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Προγράμματα συνταξιοδότησης [01] Επαναδημοσίευση: Δυσανάλογες ήταν οι εισφορές με τα εφάπαξ που έπαιρναν εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και Τράπεζες είπε ο κ. Γ. Κουτρουμάνης....

Δυσανάλογες ήταν οι εισφορές με τα εφάπαξ που έπαιρναν εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και Τράπεζες είπε σήμερα ο κ. Γ. Κουτρουμάνης Υπουργός Εργασίας και εκεί θα γίνουν έλεγχοι και περικοπές.

ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ: Ποιοι έπαιρναν (και παίρνουν) μεγάλα εφάπαξ και επιδόματα στις ‘κρατικές’ ασφαλιστικές εταιρείες;;;

http://attikanea.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2118.html

— ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ, όταν η αιτιολόγηση του τεράστιου οικονομικού και ανθρωπιστικού εγκλήματος ήταν στα αζήτητα και ο κάθε ανίκανος έλεγε ότι μαλακία κατέβαινε στη κενή καρδάρα του, τους ξέφευγαν αλήθειες και υπόσχονταν να περιορίσουν ασυδοσίες.

— Ειδικότερα στον χώρο των υπό κρατικό ή ημικρατικό έλεγχο ασφαλιστικών εταιρειών, η ληστείες των επιτήδιων μεγαλοασφαλιστών ήταν και είναι τεράστιες προκλήσεις. Αυτές τις προκλήσεις μας επισημαίνει ο Γ.Δ. και σημειώνει:

— [ΣΗΜΕΊΩΣΗ Γ.Δ. : ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΑ DAF !... ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΣΚΆΝΔΑΛΟ - ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΚΛΠ- ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΊΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΆΡΑ, ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΧΆΡΗ, ΣΕ ΒΆΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ, ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΆ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΥ ΠΟΛΊΤΗ. ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΡΏΝΕ ΚΑΙ ΠΊΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΤΩΝ ΚΟΡΌΙΔΩΝ !... 
 
ΔΥΟ ΚΌΜΜΑΤΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΈΝΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΈΝΤΙΜΩΝ ....
 
ΞΥΠΝΑ ΈΝΤΙΜΕ ΠΟΛΊΤΗ, ΠΆΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΣΟΥ ....ΞΕΒΡΆΚΩΣΕ ΤΑ ΛΑΜΌΓΙΑ ....
 
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΆΡΦΩΜΑ ....ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΕΘΝΙΚΉ ΑΝΆΓΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ !...]

— ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ 
ΣΤΟNextDeal:
 
— Δυσανάλογες ήταν οι εισφορές με τα εφάπαξ που έπαιρναν εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και Τράπεζες είπε σήμερα ο κ. Γ. Κουτρουμάνης Υπουργός Εργασίας και εκεί θα γίνουν έλεγχοι και περικοπές.

— Γενικότερα το Υπουργείο Εργασίας ζήτησε ενημέρωση για αυτά τα θέματα από όλα τα Ταμεία. Οι θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες τραπεζών του Δημοσίου Τομέα και παραπλανητικώς «δημόσιες» αφού είναι «ιδιωτικές» είναι στο στόχαστρο ελέγχων για τα μεγάλα εφάπαξ ποσά που καρπώθηκαν στελέχη τους… Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από τις τωρινές διοικήσεις διαφάνεια και πληροφόρηση για τα εφάπαξ ποσά, τις εθελούσιες εξόδους και τα ποσά αποζημιώσεων που «βούλιαξαν» τους ισολογισμούς… Για κάποιους είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ και η συνέχιση κατάληψης θέσεων σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών, στο ΕΙΑΣ, στο Επικουρικό κλπ…Εκτός του ότι στερούν θέσεις νέων ανέργων είναι και μη ηθική η στάση τους (πιθανόν νόμιμη) να είναι «γαντζωμένοι» σε ομάδες αλληλοκάλυψης και παρέες που καταλήστεψαν χρήματα και ιδρώτα ασφαλιζομένων και διαμεσολαβούντων που τα στερήθηκαν με νέες περικοπές προμηθειών κλπ λόγω κακών αποτελεσμάτων. 
 
Ακόμα ρωτάνε μερικοί τι έγινε η περιουσία του ΑΣΤΕΡΑ και ποιοι τη διαχειρίσθηκαν, τι έγινε με τις ζημιές της ΕΘΝΙΚΗΣ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, του ΦΟΙΝΙΚΑ και των περίφημων εταιρειών της πρώην Ένωσης Τραπεζικών Ασφαλιστικών Εταιρειών που έσβησαν όλες μέσα σε καπνούς και χρέη… ΙΟΝΙΚΗ, ΑΣΤΕΡΑΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, ΛΑΪΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΤΕΒΑ κλπ… Δεν γνωρίζω ακόμα τι απέγιναν οι αγωγές που έκανε ο Κώστας Παπαμιχαλόπουλος τότε που παρέλαβε τον Φοίνικα εναντίον πρώην στελεχών που πήραν μεγάλα εφάπαξ…

— Ούτε μάθαμε την τύχη του Μιχ. Πυρρουνάκη του ΑΣΤΕΡΑ με τις διαμάχες με τον Κώστα Φιλίππου και Λάμπρο Τζόλδο που όπως λέει τον εξανάγκαζαν να «υπογράψει» νέα σύμβαση στην ΕΘΝΙΚΗ κι αυτός έκανε πάνω από 40 δικαστήρια και… συνεχίζει (;).

— Η υπόθεση Νίκου Κλήμη στην Αγροτική δεν τελείωσε.

— Οι συνδικαλιστές και των ασφαλιστικών εταιρειών άφησαν φαίνεται να «ξεφύγει» αυτή η σχέση εισφορών-εφάπαξ  αποζημιώσεων για τα οποία μιλά ο Γ. Κουτρουμάνης (του συστήματος και αυτός γνώστης και ίσως υπηρέτης για χρόνια).

— Είναι η στιγμή να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ αυτοί που κατάντησαν την ασφαλιστική αγορά στα σημερινά χάλια της. Εμείς θα είμαστε κοντά, υποστηρικτές αυτών που έντιμα ασκούν τα καθήκοντά τους.

— Οι τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες για «κάθαρση» της ηγεσίας της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής και του Λ. Θεόκλητου προσκρούουν σε ένα σωρό εμπόδια και κατεστημένα του κομματικού κράτους και συνδικαλιστικού εναγκαλισμού… Σκληρές ήταν οι καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου του ΣΕΜΑ κ. Φάνη Παπανικήτα στις προχθεσινές αρχαιρεσίες για παράνομες ενέργειες μελών του ΣΕΜΑ στις συνεργασίες τους με «ΕΘΝΙΚΗ» και ιδιαίτερα στη φάση καταγγελιών εναντίον της συμπεριφοράς άλλου αντιπροέδρου του Γ. Κούμπα που «καταποντίσθηκε» σε ψήφους ίσως και από αυτές τις αποκαλύψεις…

— Η αποπνικτική οσμή σκανδάλων που πνίγει την Ελληνική κοινωνία τις τελευταίες μέρες με τις «μαϊμού» συντάξεις και τις αναπηρίες, τα πληρωμένα πλαστά ένσημα, τα παράνομα κέρδη «φαρμάκου» που φθάνουν περίπου τα 5 ΔΙΣ ετησίως δεν αφήνει εκτός τον Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Κλάδο…

— Το www.nextdeal.gr επιλέγει το δύσκολο δρόμο και ίσως βρεθεί αντιμέτωπο και με γνωστούς «φίλους» στην Ασφαλιστική αγορά… Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα (άλλωστε ποτέ δεν το κάναμε) και να λέμε ότι όλα πάνε καλά.

— Η συνάντηση του ΣΕΜΑ έδειξε λίγο από παραπλάνηση και την «υποβάθμιση» ενός μέρους του ΣΕΜΑ…

— Από την ερχόμενη Τετάρτη 28/3/2012 η δημοσιογραφική ομάδα του NEXT DEAL των εκδόσεων Ε. Σπύρου συνεχίζει την ασφαλιστική εκπομπή ΩΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 8.30-9.30- στο EXTRA 3.

— Στόχος μας η ενημέρωση του κοινού για τη χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και η απομάκρυνση προσώπων και εταιρειών που δεν τιμούν το ρόλο τους.

Κάτι ανάλογο, με καταγγελίες συνδικαλιστών, είχε αναρτηθεί, ακόμα πιο παλιά, στο olympia.gr με θέμα: Έτσι γίνονται οι πράσινες business. Πέντε τσίπουρα και σύνταξη στα 25 χρόνια!

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΆΤΙ ΤΕΤΟΙΑ???? Για να ξυπνήσουμε κάποτε και να σταματήσουμε ΒΙΑΙΑ να πληρώνουμε αυτά που τρώνε τόσα χρόνια τα λαμόγια.
 
(Εστάλη από τον κύριο Γεώργιο Δ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)