Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Μολών λαβέ» λένε στην ΕΡΤ περιμένοντας την εισβολή

Δύο κρατικά κανάλια ίσον κανένα...

Ενώ πλησιάζει η ώρα της ελληνικής προεδρίας, το πρόβλημα παραμένει και δεν θα λυθεί με εισβολή στην ΕΡΤ
Ημεγάλη περιπέτεια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου. Τότε που η κυβέρνηση έψαξε για εύκολα θύματα και τα βρήκε στους 2.600 εργαζομένους της ΕΡΤ. Επρεπε, βλέπετε, να ικανοποιήσει τις ντιρεκτίβες της τρόικας για άμεσες απομακρύνσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
Η ραδιοτηλεόραση λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, κατά βάσιν, άνευ προκαταλήψεων Η ραδιοτηλεόραση λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, κατά βάσιν, άνευ προκαταλήψεων Οπότε με ένα μάτσο υπουργικές υπογραφούλες ξεφόρτωσε λαό στο πι και φι. Αλλο τώρα αν με την πράξη της αυτή διέλυσε τον ιστό των δημόσιων ΜΜΕ, ανατίναξε τις ζωές κόσμου και κοσμάκη και (απέραντη ειρωνεία...) φόρτωσε τον κρατικό προϋπολογισμό με πολλά εκατομμύρια σε έξοδα αποζημιώσεων και μισθοδοσίας! 

Διότι την ΕΡΤ την πλήρωνε ο φορολογούμενος μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος. Τη Δημόσια Τηλεόραση (ο Θεός να την κάνει) την πληρώνει ράιτ θρου το υπουργείο Οικονομικών. Αν υπολογίσουμε κάνα τεσσάρι εκατομμύρια η κάθε δόση αποζημίωσης (έχουν δοθεί δύο ήδη), κάνα εκατομμύριο το μήνα τα έξοδα της Δ.Τ. (το δήλωσε ο υφυπουργός Καψής), βάλτε και τα overheads, έχουμε κατά πολύ περάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ σε έξοδα και ανεβαίνει διαρκώς ο λογαριασμός. Κατά τ' άλλα ήταν υπέρβαρη η ΕΡΤ και μοίραζε ασκόπως λεφτά, όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου... 

Και δεν είναι, φυσικά, μόνο οικονομικό το θέμα. Είναι και πολιτικό. Οσες γκρίνιες και αν υπήρχαν κατά καιρούς για την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (δικαιολογημένες αρκετές εξ αυτών), η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε, κατά βάσιν, άνευ προκαταλήψεων και αποκλεισμών. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλε αποτελεσματικά στην ενημέρωση του μέσου Ελληνα και της μέσης Ελληνίδας, την ώρα που τα ιδιωτικά κανάλια μπατάριζαν ανά περίπτωση και ανά συμφέρον. Από τη Δ.Τ. για την ώρα δεν έχουμε ανάλογα δείγματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι η αντιπολίτευση αρνείται να εκπροσωπηθεί στο δίαυλό της. 

Εν κατακλείδι; Εν κατακλείδι πλησιάζει η ώρα της ελληνικής προεδρίας και το ζήτημα της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν έχει λυθεί. Και δεν πρόκειται να λυθεί με εισβολές ή απειλές. Αυτή την ώρα εκπέμπουν τόσο η ΕΡΤ όσο και η Δ.Τ., καθεμιά με το δικό της πρόγραμμα και με τους δικούς της ανθρώπους. Αυτούς τους ανθρώπους προσπαθήσαμε να τους προσεγγίσουμε και να αλιεύσουμε εντυπώσεις και πληροφορίες. Τα ρεπορτάζ ακολουθούν.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)