Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια»

Αφορά στην ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια»Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση κατάδικων και υπόδικων, το λεγόμενο «βραχιολάκι».
Στο επίκεντρο των επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκε η τροπολογία που προστίθεται ως άρθρο στον ποινικό κώδικα, σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται ποινές εναντίον εκείνων που παραβιάζουν διατάξεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των κανονισμών της ΕΕ.


ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι η μη απόσυρση της σχετικής τροπολογίας είναι η αιτία που καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και δεν δηλώνουν παρών, όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση.

Από το ΠΑΣΟΚ, τόσο η εισηγήτρια του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη όσο και ο κοινοβουλευτικούς του εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Τριαντάφυλος, τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αποσαφηνίσεων καθώς, όπως τόνισαν, προκαλεί σύγχυση η διαφορετική διατύπωση που υπάρχει στο άρθρο, σε σχέση με την αιτιολογική έκθεση.

Διευκρινίσεις και αποσαφηνίσεις επί της τροπολογίας που θα αποτρέπουν, όπως είπαν, παρερμηνείες του νόμου για ποινικοποίηση πολιτικών δράσεων, ζήτησαν επίσης η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαβεβαίωσε, ότι καμία βάση δεν έχουν οι επιφυλάξεις και αντιρρήσεις που εκφράστηκαν, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Πέμπτη επί της ουσίας οπότε και θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών.
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)