Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Χαμός με το φόρο για τα χωράφια!

Αλ. Τσίπρας: «Επιχείρηση κλοπής εισοδήματος» ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα


Αλ. Τσίπρας: «Επιχείρηση κλοπής εισοδήματος» ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα
Για σπορά προπαγάνδας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρας, στην ομιλία κατά την κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας χρέωσε στην κυβέρνηση πλήρη και τυφλή υποταγή στα μνημόνια και είπε ότι έχει καταρρεύσει το success story της.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πλέον «κανείς δεν πιστεύει ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες μας θα μας σώσουν» και συμπλήρωσε ότι αυτοί που έκαναν καθεστώς τη διαφθορά και τη μίζα «τώρα έχουν την απαίτηση να κυβερνούν πάνω στα ερείπια των επιλογών τους». Όπως είπε, «δεν εκπροσωπούν τίποτα άλλο από μια καταστροφική πολιτική, την οποία προσπαθούν να επιβάλλουν με καταστολή, [...] προπαγάνδα και κάθε είδους ψέματα».
«Σπέρνουν», πρόσθεσε, «προπαγάνδα ότι δεν γίνεται αλλιώς, ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι φυσικός νόμος και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Στο βάθος της σκέψης τους και της προπαγάνδας τους μία είναι η βασική τους επιδίωξη: ότι κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, ότι ακόμα και αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα κάνει».


«Τουλάχιστον αστεία η θεωρεία των δύο άκρων»
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε, επίσης, «ανιστόρητη και ανυπόστατη» τη θεωρία των δύο άκρων και «τουλάχιστον αστεία» την προσπάθεια ταύτισης «της δύναμης της ελπίδας με το μαύρο του φασισμού». Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «απέτυχε παταγωδώς» να ξαναζεστάνει «την μπαγιάτικη σούπα της θεωρίας των δύο άκρων» και κατηγόρησε τους συγκυβερνώντες ότι «φοβισμένοι από τα αδιέξοδά τους δεν έχουν πού να επενδύσουν παρά μονάχα στο φόβο».

 
Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία δύναμη που μπορεί να «σκιάζεται» από μία θεωρία συνωμοσίας. «Είμαστε μία ανάσα από την αλλαγή, μία ανάσα από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα της συντριπτικής μερίδας του λαού μας», πρόσθεσε.


Εγκληματική πολιτική υποταγής
Είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας:
«Όλοι έχουν καταλάβει πια πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της υποταγής και του υπάκουου μαθητή. Και αυτή η εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι στον κ. Σαμαρά από τη γερμανίδα Καγκελάριο προχθές στη Σύνοδο Κορυφής είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του στρατηγικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση. Και ξέρετε ο εξευτελισμός δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αφορά και τη χώρα.
Όσα είπε προχθές η κ. Μέρκελ στους δημοσιογράφους και η πλήρης απαξίωση προς τον πρωθυπουργό που ενάμισι χρόνο τώρα έχει γίνει χαλί να τον πατήσει, δεν είναι κατάντια μόνο για τον κ. Σαμαρά. Είναι και ντροπή για τη χώρα, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός εισπράττει τη μια ταπείνωση μετά την άλλη». 


...  Γιατί, λοιπόν, να τον πάρουν στα σοβαρά; Αφού παντού έξω λέει ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει και όταν μάλιστα βρίσκεται σε κλειστές πόρτες το σοβαρό του επιχείρημα δεν είναι ότι η κοινωνία έχει καταρρεύσει, δεν είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα ανθρωπιστική κρίση, δεν είναι ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο. Αλλά το σοβαρό του επιχείρημα είναι ότι αν δεν τον λυπηθούν και τον οδηγήσουν στο πικρό ποτήρι των νέων μέτρων, τότε κινδυνεύει να χάσει την εξουσία, γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό είναι το μεγάλο επιχείρημα του κ. Σαμαρά μπροστά στους δανειστές. Ότι αν δεν τον λυπηθούν θα έχουν λέει να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ξέρετε αυτά δεν τα λέμε εμείς. Αυτή ήταν η επίσημη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου που προφανώς δεν είχε Συναίσθηση ούτε ντροπή για να κάνει αυτή τη διαρροή από τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον με την κ. Λαγκάρντ. Σοβαρό επιχείρημα: Βοηθήστε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ!»


Για τα υποβρύχια και το ΠΑΣΟΚ
... «Σήμερα, στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού μας αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ είναι κατηγορούμενοι. Και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος στην πλειοψηφία της συνείδησης των πολιτών, ακόμα και σε αυτούς που από φόβο ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, είναι κατηγορούμενο για τα έργα και τις ημέρες του γενικά και ειδικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Και εδώ είναι ένα ερώτημα. Τι θα κάνει αλήθεια ο κύρος Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα του Μαξίμου με την υπόθεση αυτή; Θα καλύπτει ως το τέλος τον κύριο Βενιζέλο, όπως ο κ. Βενιζέλος κάλυψε ως το τέλος τον κύριο Τσοχατζόπουλο; Θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν τη Βουλή να διερευνήσει ένα ακόμα σκάνδαλο που δεν έγινε πριν από πολλά χρόνια, αλλά έγινε χθες; Θα επιβάλουν στους βουλευτές τους να στηρίξουν, εν ονόματι της κυβερνητικής συνοχής, τη συνενοχή με τα έργα και τις ημέρες του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και μάλιστα σε μια μνημονιακή κυβέρνηση που την ίδια στιγμή που υπέγραφε την εκταμίευση εκατομμυρίων προς τον ψευτο-επενδυτή έκοβε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς θα κάνουμε το χρέος μας όχι για να καταδικάσουμε τον οποιονδήποτε, αλλά για να δώσουμε την ευκαιρία στη βουλή και στη δικαιοσύνη να διερευνήσουν μια υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Γιατί σε μια περίοδο που ο λαός μας υποβάλλεται σε πρωτοφανείς θυσίες, είναι στοιχειώδης πολιτική υποχρέωση να μην αιωρείται το νέφος των σκανδάλων και της ατιμωρησίας πάνω από την πολιτική».

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

«Ο κ. Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στη χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη επίθεσή του κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά την οποία περιέργως «θυμήθηκε» με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού μεσολάβησαν και Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, φυσικά για την περίοδο πριν τη ψήφιση του ειδικού νόμου το 2010 από τη Βουλή.
Τον περιμένουμε να έρθει στη Βουλή το ταχύτερο, γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, στρεφόμενος κατά της μόνης περιόδου στην οποία έγινε αποφασιστική και απόλυτα διαφανής παρέμβαση στο ζήτημα των ναυπηγείων/υποβρυχίων δια της Βουλής και σε εκτέλεση νόμου του κράτους.
Επίσης τον καλούμε να πάψει να ασχημονεί κατά της Βουλής που ψήφισε τη σχετική νομοθεσία.
Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, του λέμε ότι έχει προ πολλού απομακρυνθεί από το πλαίσιο της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης και κινείται στο μαύρο πλαίσιο της ενσυνείδητης συκοφαντίας εν γνώσει της αναλήθειας αυτών που λέει προσβάλλοντας την θεσμική του ιδιότητα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)