Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ο Ομπάμα διέταξε την παρακολούθηση της Μέρκελ

 ''Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα σκάνδαλο των μυστικών υπηρεσιών αλλά με ένα σκάνδαλο Ομπάμα'' αποκαλύπτει για τον κοριό στο κινητό της Μέρκελ Γερμανός ειδικός σε ζητήματα μυστικών υπηρεσιών.

Αν η NSA θελήσει να παρακολουθήσει κάποιον θα το πετύχει, εκτιμά ο Γερμανός ειδικός Σμιτ-Ένμπομ και προτείνει στους Ευρωπαίους να αξιοποιήσουν τη συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου για να πιέσουν την Ουάσιγκτον.

Ο Λευκός Οίκος δίνει εντολές στην NSA

Οι Γερμανοί ειδικοί πληροφορικής συμφωνούν ότι δεν μπορείς να αμυνθείς στις τεράστιες δυνατότητες που έχει η αμερικανική Υπηρεσία Εθνική Ασφαλείας NSA

O Γερμανός ειδικός σε ζητήματα μυστικών υπηρεσιών Έριχ Σμιτ-Ένμπομ σε συνέντευξή του στην DW εμφανίζεται πεπεισμένος πως ότι κι αν κάνουν οι αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι σχεδόν αδύνατο να αποτρέψουν την διείσδυση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών:

η εντολή για τη δράση τους έρχεται από τον Λευκό Οίκο. Ο αμερικανός πρόεδρος ορίζει τους στόχους των μυστικών υπηρεσιών. Συνεπώς δεν έχουν να κάνουμε με ένα σκάνδαλο NSA, αλλά με ένα σκάνδαλο Ομπάμα

«Οι Γερμανοί ειδικοί πληροφορικής συμφωνούν ότι δεν μπορείς να αμυνθείς στις τεράστιες δυνατότητες που έχει η αμερικανική Υπηρεσία Εθνική Ασφαλείας NSA. Αν οι άνθρωποί της αποφασίσουν να αποκρυπτογραφήσουν την επικοινωνία κάποιου τότε θα το πετύχουν. Ας σημειωθεί ότι η εντολή για τη δράση τους έρχεται από τον Λευκό Οίκο. Ο αμερικανός πρόεδρος ορίζει τους στόχους των μυστικών υπηρεσιών. Συνεπώς δεν έχουν να κάνουμε με ένα σκάνδαλο NSA, αλλά με ένα σκάνδαλο Ομπάμα».

Αλλάζει τα δεδομένα η παρακολούθηση του κινητού της Α. Μέρκελ;

Ο Έριχ Σμιτ-Ένμπομ θεωρεί ότι η απόφαση να μην στραφεί η γερμανική αντικατασκοπία προς όλες τις πλευρές ήταν πολιτική και προτείνει την ενεργοποίηση της αντικατασκοπίας και κατά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Βρετανίας: «Η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πάντα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δεν το έθεσε όμως ως θέμα. Μόνο υπό την πίεση των αποκαλύψεων του Εντουαρντ Σνόουντεν άρχισε να αλλάζει στάση. Οι πολιτικοί προσπάθησαν να βάλουν στην άκρη το θέμα, ίσως για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στο παρασκήνιο. Όμως με τις πρόσφατες αποκαλύψεις και την υπόθεση του κινητού της Α. Μέρκελ η υπόθεση αποκτά διαφορετικό πολιτικό βάρος».

Η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πάντα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δεν το έθεσε όμως ως θέμα. Μόνο υπό την πίεση των αποκαλύψεων του Εντουαρντ Σνόουντεν άρχισε να αλλάζει στάση

Ο ειδικός πιστεύει ότι υπάρχει ένας τρόπος για τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους να αντιδράσουν στις παρακολουθήσεις των ΗΠΑ και αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ-ΗΠΑ: «Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία. Πολλοί είναι εκείνοι που προτείνουν τη σύνδεση του ζητήματος των παρακολουθήσεων με τις διαπραγματεύσεις, ακριβώς επειδή οι Αμερικανοί επιθυμούν διακαώς την υπογραφή της συμφωνίας. Την ίδια στιγμή ενισχύεται η δυσθυμία για τις παρακολουθήσεις της NSA και στη Γαλλία. Το γεγονός αυτό αυξάνει τις δυνατότητες αντίδρασης σε ευρωπαϊκό, πλέον, επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)