Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ...

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΛΗΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ.



Σύμφωνα με την απόφαση αριθμ. Α2-861/14.8.2013 με θέμα: Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ Β' 2044/22-08-2013) του υφυπουργού ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της Γενικής Γραμματείας εμπορίου ορίζεται στο Άρθρο 13  η  διάθεση προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας (δηλαδή των ληγμένων προϊόντων).
Η απόφαση αυτή από τον υφυπουργό δημιουργεί ρατσισμό μεταξύ των πολιτών χωρίζοντας τους σε δύο κατηγορίες (στους πατρίκιους που θα διατρέφονται κανονικά και στους πληβείους που θα τρώνε σκουπίδια). Αυτό είναι το όραμα της «Ενωμένης Ευρώπης» και του «αντιρατσίσμου»; Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υποσχέθηκαν;

Τέτοιες αποφάσεις οδηγούν σκόπιμα τον λαό στην εξαθλίωση και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να διατηρήσει τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία του πολίτη. Αναφέρουν ότι στην Ευρώπη ισχύει η ίδια νομοθεσία, εμείς θα απαντήσουμε ότι ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν πουλάνε ληγμένα προϊόντα, πόσο μάλλον στην … αναπτυγμένη Ευρώπη.

Το ΙΝΚΑ εστιάζει στους κινδύνους που εγκυμονεί η βρώση τέτοιων προϊόντων, που δεν βρίσκεται μόνο στην αλλοίωση των εξωτερικών χαρακτηριστικών αλλά στην τροφική δηλητηρίαση που μπορεί να επιφέρει μέχρι και τον θάνατο.

Το ΙΝΚΑ κινείται νομικά ενάντια σε αυτή την απόφαση, που μας θυμίζει την κατοχή 1941-44 όπου τότε οι Έλληνες στις μεγάλες αστικές πόλεις κατανάλωναν σκουπίδια και οι Γερμανοί κατακτητές φωτογράφιζαν τους δύστυχους πολίτες. Σήμερα που είναι οι λαλίστατες αντιρατσιστικές οργανώσεις; ρατσισμός δεν εφαρμόζεται μόνο στους μετανάστες αλλά και στους πολίτες αυτού του κράτους.

Το ΙΝΚΑ είναι αποφασισμένο να κάνει μποϋκοτάζ σε όσα σούπερ μάρκετ πουλούνε ληγμένα προϊόντα και επίσης θα μας βρούνε αντιμέτωπους επειδή ο σεβασμός στον καταναλωτή είναι κεκτημένο δικαίωμα, δεν θα επιτρέψουμε καμία εξαθλίωση στο επίπεδο της ποιότητας των προϊόντων διατροφής.  



Το γραφείο τύπου του ΙΝΚΑ.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)