Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ; Πάση δυνάμει το Moskva πλέει προς Α.Μεσόγειο μαζί με 1 Α/Τ και 4 αποβατικά!

"Πάση δυνάμει" το καταδρομικό του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το Moskva, από τον Βόρειο Ατλαντικό όπου βρίσκόταν και συμμετείχε σε ασκήσεις με τον ρωσικό Βόρειο Στόλο πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, όπου αναμένεται να αφιχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Το Moskva είναι το μοναδικό πλοίο του ρωσικού Στόλου που μπορεί να αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις στα αμερικανικά αντιτορπιλικά Arleign Burke, αλλά και να παράσχει ένα επίπεδο ικανοποιητικής α/α προστασίας "διά παν ενδεχόμενο" στα ρωσικά πλοία που πλέουν στην περιοχή, αφού είναι εξοπλισμένο με την θαλάσσια έκδοση των S-300.
Από εκεί και πέρα όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές του defencenet.gr από την Μόσχα, ένα ρωσικό αντιτορπιλικό και τέσσερα μεγάλα αρματαγωγά έμφορτα με πεζοναύτες, ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ, αλλά και εφόδια για την Συρία απέπλευσαν ήδη ή αποπλέουν τις επόμενες 24 ώρες για την Συρία!
Μεταξύ 31/08 και 6/09 θα περάσουν όλα τα πλοία στο Αιγαίο και από εκεί και πέρα θα κατευθυνθούν στην Α.Μεσόγειο.
Το αντιτορπιλικό είναι το Admiral Panteleyev (ΦΩΤΌ), το οποίο ανήκει στο Στόλο του Ειρηνικού, αλλά εδώ και μερικούς μήνες έχει αποσπαστεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας. Είναι της κλάσης Udaloy I και εντάχθηκε σε υπηρεσία το 1990..
Ο οπλισμός του πραγματικά εντυπωσιακός:
Μήκος:163 m
Μηχανές: 2 shaft COGAG, 4 gas turbines, 120,000 hp
Ταχύτητα: 35 kt
Ακτίνα δράσης:10500 nm at 14 kt
Πλήρωμα:300
Πυραυλικός Εξοπλισμός:
• 8 (2 x 4) SS-N-14 Silex,
• 64 (8 x 8 κάθετα εκτοξευόμενοι) SA-N-9 Gauntlet α/α πύραυλοι
• 2 x Kortik SAM (SA-N-11) αντιαεροπορικοί πύραυλοι
Πυροβόλα:
• 2 x 1 100mm/70cal DP
• 4 x 30mm AA guns
Τορπίλες:
• 2 x 4 553mm Torpedo tubes ( RPK-2 Viyuga/ SS-N-15)
• 2 xRBU-6000 anti submarine rocket launchers
Ελικόπτερα: 2 Ka-27 'Helix'
Tα αρματαγωγά είναι της κλάσης Alligator, και πρόκειται για το Novocherkassk, Nikolai Filchenko του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και το Ropucha (πρώτο της ομώνυμης κλάσης) και Minsk που είναι του Βόρειου Στόλου αποσπασμένα στην Μαύρη Θάλασσα.
Η κλάση Ropucha περιγράφεται ως μεγάλο αποβατικό σκάφος. Τα σκάφη ναυπηγήθηκαν στην Πολωνία στα ναυπηγεία του Gdansk. Είναι σχεδιασμένα για αποβατικές επιχειρήσεις σε αιγιαλό και μπορούν να μεταφέρουν έως και 450 τόνους φορτίου, ενώ μπορούν να μεταφέρουν έως 25 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ.
Είναι σκάφη μέγιστου εκτοπίσματος 4.090 τόνων (έμφορτα) και έχουν μήκος 112 μέτρων, ενώ το κανονικό τους εκτόπισμα ανέρχεται στους 2.200 τόνους.
Το μέγιστο πλάτος είναι 14,9 μέτρα και το βύθισμά τους –ανάλογα με το φορτίο- κυμαίνεται μεταξύ 2,9 και 3,7 μέτρων.
Η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν ανέρχεται σε 19 κόμβους, την οποία επιτυγχάνει μέσω δύο μηχανών Ντίζελ ισχύος 19.200 ίππων που οδηγούν σε δύο προπέλες.
Το πλήρωμά του ανέρχεται σε 98 άτομα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 250 πεζοναύτες.
Ο οπλισμός του αποτελείται από 4 οκταπλούς εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων Strela (SS-N-3), 2 εκτοξευτές ρουκετών των 122 χλστ. Grand-M, 2 αντιαεροπορικά πυροβόλα ΑΚ-630 των 30 χλστ. και 2 πυροβόλα των 57 χλστ. AK-725 ή 1xAK-176 των 76 χλστ. στην βελτιωμένη κλάση Ropucha ΙΙ.
Οπωσδήποτε κάποια από τα ήδη υπάρχοντα πλοία του ρωσικού Ναυτικού θα αποχωρήσουν προς ανεφοδιασμό. Το ρωσικό Ναυτικό έχει αναπτύξει την φρεγάτα NEUSTRASHIMYY, το βοηθητικό AMUR, τα αρματαγωγά PERESVET και NEVELSKOY και το ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης SORUM.
Κανονικά η φρεγάτα και τα δύο αρματαγωγά θα πρέπει να πλεύσουν προς Μαύρη Θάλασσα εντός των ημερών.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)