Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Προδοσία: Κατάσχεται η δημόσια περιουσία! Το ΤΑΙΠΕΔ περνάει στα χέρια της ΕΕ!

Προδοσία: Κατάσχεται η δημόσια περιουσία! Το ΤΑΙΠΕΔ περνάει στα χέρια της ΕΕ!Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το εν λόγω σχέδιο αποφασίστηκε στις 11 Ιουνίου σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM).

Ο νέος φορέας θα μπορεί να κάνει προπώληση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου και τα χρήματα θα πηγαίνουν απευθείας στο λογαριασμό για το ελληνικό χρέος.

Θα μπορεί να ιδρύει θυγατρικές εταιρείες στο εξωτερικό στις οποίες θα μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία προς πώληση, χωρίς να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη η ελληνική κυβέρνηση.

Η εισηγητική έκθεση του ESM παραδόθηκε στην κυβέρνηση από την τρόικα τον περασμένο Ιούνιο και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα η αποπομπή Σταυρίδη αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι από την τριμερή επιτροπή ως επιχείρημα για την αναγκαιότητα αλλαγής του μοντέλου των ιδιωτικοποιήσεων.

Ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, κάνει λόγο για κατασχετήριο της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους αλλά με νομιμοφανές περιτύλιγμα.

Στην απόρρητη έκθεση τονίζεται ο υπερεθνικός χαρακτήρας που θα πρέπει να έχει το νέο σχήμα, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύονται οι αστοχίες του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ που αποδομούνται συστηματικά μέσω της έκθεσης.

Το ESM εισηγείται, επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών τη δημιουργία ενός οργάνου με υπερεξουσίες και εποπτικό ρόλο (Supervisory Board) το οποίο ιεραρχικά θα βρίσκεται επάνω από το ελληνικό διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και ουσιαστικά δεν θα λογοδοτεί πουθενά και σε κανέναν. Το συγκεκριμένο όργανο δεν θα αποτελείται από Ελληνες τεχνοκράτες ή πολιτικούς, αλλά από στελέχη με διεθνή πείρα που θα επιλέγονται από τους δανειστές. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)