Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Γιατί το κράτος θέλει τον πλακούντα σου; Τι τον κάνει;

Γνωρίζετε πως οι γονείς διώκονται σε περίπτωση που κρατήσουν τον πλακούντα;
Κλεάνθης Γρίβας: Ο ΤΟΚΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΣΤΟ “ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ” 
Grivas.info ]
Ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση σε μια υπόθεση που αφορά την κόρη μου και έχει σχέση με την υπόθεση των γονέων που διώκονται επειδή «τόλμησαν» να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους στην γιορταστική ατμόσφαιρα του σπιτιού τους και όχι στο απρόσωπο και άξενο περιβάλλον κάποιου από τα υπάρχοντα «συσκευαστήρια βρεφών» (μεταξύ των άλλων, αποφεύγοντας και τα σημαντικά σοκ -αισθητηριακά και ψυχολογικά- που υφίσταται το «εν συσκευασία» νεογέννητο, και τα οποία θα μπορούσα να αναπτύξω αναλυτικά σε κάποιο άλλο σημείωμα),

Είναι προφανές ότι είμαι περήφανος για την κόρη μου ΜΑΡΙΑ-ΜΥΡΤΩ ΓΡΙΒΑ και την απόφασή της να γεννήσει στο σπίτι μας (απόφαση αυτονόητη με βάση τη μόρφωση, την καλλιέργεια και την ευαισθησία της), πράγμα που:
α) Mου έδωσε την ευτυχία να πάρω μέρος στον τοκετό της [στον οποίο συμμετείχαν η μητέρα, ο πατέρας, η γιαγιά και δύο παπούδες - όλοι γιατροί] με την τριπλή ιδιότητα του πατέρα, του παπού και του γιατρού [όπως είχα κάνει και κατά τη δική της γέννηση, παίρνοντας ενεργό μέρος στον τοκετό της συζύγου μου Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου -επίσης γιατρού- ως βοηθός του πατέρα της παθολόγου Τηλέμαχου Ευθυμιάδη που ασκούσε την ιατρική επί μισό αιώνα], και να είμαι ο πρώτος που αγκάλιασε την κόρη της.

β) Mου παρείχε την ευχέρεια να παραλάβω τον πλακούντα (που είναι λίκνο της ζωής και όχι«μολυσματικό απόβλητο»! όπως διατείνεται η μαία κ. Βικτώρια Μοσχάκη) και να τον θάψω στο σπίτι μας στον Όλυμπο, φυτεύοντας επάνω του ένα έλατο (που το βλέπω να μεγαλώνει μαζί με την εγγονή μου).

Μαρία-Μυρτώ Γρίβα: ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ 

Κλεάνθης Γρίβας: ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 
Ο Homo Sapiens περπατάει στον πλανήτη επί 1,5 εκατομμύριο χρόνια. Ο Homo Sapiens-Sapiensπεριφέρεται στη γη εδώ και 500 χιλιάδες χρόνια. Μ’ άλλα λόγια, επί 1,5 εκατομμύριο χρόνια ο άνθρωπος γεννάει τα παιδιά του με τον φυσικό τρόπο που καθορίζεται από τη βιολογική του οργάνωση. Υπάρχουν κάποιοι που ή από αλαζονεία («θα τροποποιήσουμε τη φύση και θα τη βάλουμε στην υπηρεσία μας», λησμονώντας ότι το μέρος δεν μπορεί να επιβληθεί στο Όλο, χωρίς να καταστραφεί και το ένα και το άλλο) ή από ιδιοτέλεια (ένα κίνητρο τρομακτικής αποτελεσματικότητας) ή από βλακεία (που είναι δύναμη πλειοψηφική και ακατανίκητη),αυταπατώνται ότι μπορούν να «τελειοποιήσουν» και να υποτάξουν τη Φύση, εγκλωβίζοντάς την στη γραμμή μιας «βιομηχανικής λογικής» (εν προκειμένω, της «συσκευασίας βρεφών», που την προπαγάνδα της υφιστάμεθα εδώ και έναν αιώνα περίπου, δηλαδή, μια σταγόνα στον ωκεανό του 1,5 εκατομμυρίου χρόνων). Αξιολύπητες κωμικοτραγικές φιγούρες που έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες του «Μαθητευόμενου Μάγου» του Γκαίτε και προαναγγέλλουν την δυστοπική προφητεία του «Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου» του Χάξλευ… ( για να διαβάσετε την συνέχεια κάντε κλικ στον τίτλο)

Μαρία- Μυρτώ Γρίβα
Ειδική Παθολόγος

Κλεάνθης Γρίβας 
(1944):
▪ Ψυχίατρος-νευρολόγος. Διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
▪ Σπουδές: Ιατρική, Κοινωνιολογία.
▪ Συντάκτης της «Έκθεσης για τα Ναρκωτικά» της Ειδικής Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1986).
▪ Μέλος της Συντα­κτικής Επιτροπής της εβδομαδιαίας αριστερής εφημερίδας «Μακεδονική Ώρα»(Θεσσαλονίκη, 1966-67) και των περιοδικών «Πρωτοπορία» (Θεσσαλονίκη, 1966-67), «Δεσμώτης»,«Δελτίο της ΕΔΑ» και «Τετράδια της Δημοκρατίας» (1970-74).
▪ Συνεργάτης της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» και «Ελευθεροτυπία» (μέχρι τις 4/2/2002) των περιοδικών«Ιανός»«Προοπτική» (Θεσσαλονίκη) και «Αντί» (Αθήνα).

Θέμα από katohika.gr

Από το: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)