Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

« ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ »



   Σας προσκαλώ να ανακαλύψετε μια καλύτερη κατοικία από αυτή που ήδη μένετε ή θέλετε να αγοράσετε.

   Να ευχαριστηθείτε και να ευφρανθείτε από την ομορφιά και την καθαριότητα της πόλης στην οποία ζείτε ή αλλιώς από το ίδιο σας το σπίτι.

  Μπορεί η συνοικία σας να γίνει από τα ομορφότερα σημεία του πλανήτη. Συγκεκριμένα, το ξεκίνημα έγινε από διάφορους δήμους της Αττικής στους οποίους οι πολίτες προσκαλούνται αυτόκλητα να προβούν σε ανακύκλωση άχρηστων υλικών, όπως γυαλιών, αλουμινίου, μπαταριών κ.α. χρησιμοποιημένων ήδη προϊόντων.

   Τα προϊόντα αυτά που σε αυτή τη φάση εξυπηρέτησαν τον σκοπό για τον οποίο είχαν αγοραστεί ή είχαν φτιαχτεί με κατάλληλη επεξεργασία διοχετεύονται στην αγορά και μπορούν – εκ νέου – να ικανοποιήσουν ανθρώπινες ανάγκες και να γίνουν χρηστικά για δεύτερη φορά. 


   Μάλιστα,  ο διαχωρισμός τους γίνεται με βάση τις οδηγίες και τις ειδικές υποδοχές που υπάρχουν σε κάτι ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια. Έτσι, υπάρχουν υποδοχές που δέχονται αλουμίνια, άλλες που δέχονται πλαστικά κ.τ.λ.

  Πρόσφατα εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι ένα επώνυμο κατάστημα ανακυκλώνει μαγιό, παρεό, σαγιονάρες, κάνοντας στον πελάτη έκπτωση χρηματικού ποσού 5,00 ευρώ για την αγορά προϊόντος από το κατάστημα.

   Παλιά, θυμάμαι, έξω από κάποια σχολεία της περιοχής όπου κατοικώ –ένα μεσοαστικό προάστιο των Αθηνών– είχαν τοποθετηθεί από το δήμο ειδικοί κάδοι όπου είχαν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν οι πολίτες ρούχα για τα λεγόμενα παιδιά του « τρίτου κόσμου ». Μια πραγματική προσφορά αγάπης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

   Εμείς, άραγε, απέχουμε πολύ από συνθήκες στέρησης των αγαθών,  που μας προσφέρει η φύση, για παράδειγμα?

   Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πηγές, οι πόροι και τα διατιθέμενα τα αγαθά είναι πεπερασμένα, η λέξη οικονομία και ανταποδοτική ανακύκλωση, προς το περιβάλλον, αποκτούν βαρύτατη σημασία.

   Καθαρότητα σκέψης και καθαρότητα συνοικίας πρέπει να συμβαδίζουν και να αποτελούν στοιχείο του πολιτισμού μας.

   Το κίνητρο για την επίτευξη του στόχου ΄΄ προστασία του περιβάλλοντος ΄΄ πρέπει να αναζητηθεί στη φύση που μας εμπνέει για το καθετί. Η μοναδικότητα κάθε τοπίου είναι και η ξεχωριστή ομορφιά του και μπορούμε να την απολαύσουμε καλύτερα όταν το ζήτημα τη δημιουργικής και εμπνευσμένης ανακύκλωσης  τοποθετηθεί στην κορυφή της ατζέντας, τόσο των πολιτικών, όσο και των υποψιασμένων και αφυπνισμένων πολιτών.

   Στο πέρασμα των χρόνων πρέπει η αύρα των ανθρώπινων αποτυπωμάτων να αφήνει όσο το δυνατόν ανέγγιχτη το φυσικό κάλλος και την ξεχωριστή ομορφιά κάθε τοπίου μιας περιοχής.



 Εν-ημερωμένος  Πολίτης



Προσθήκη φωτογραφίας από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πηγή φωτογρ. blog.moudaniwn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)