Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων εξπρές


Σε κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων από τους λογαριασμούς όσων φορολογούμενων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο θα μπορεί να προχωρά το υπουργείο Οικονομικών  από το φθινόπωρο. Η ταχύτατη κατάσχεση θα γίνεται μέσω της αξιοποίησης του νέου Μητρώου καταθετών όπου η εφορία με το πάτημα μερικών πλήκτρων στο τερματικό του taxis θα μπορεί να πληροφορείται τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών κάθε φορολογούμενου. Η πρόσβαση θα γίνεται από ειδικά «διαβαθμισμένους» υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ και μόνο μετά από σχετική έκδοση εντολής ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη.  

Στο κείμενο του νέου Μνημονίου αναφέρεται ότι  «για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο»
           

 Η εφαρμογή του μέτρου της άμεσης κατάσχεσης των τραπεζικών υπολοίπων  των οφειλετών προκαλεί  ανησυχία σε τραπεζικά στελέχη για τον κίνδυνο εκροής καταθέσεων καθώς μεγάλος αριθμός φορολογουμένων (περίπου 2.500.000) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
 
Σπύρος Δημητρέλης

ΠΗΓΗ

Από το: justiceforgreece.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)