Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Βόμβα Ρέντινγκ: αντιδημοκρατική τη λειτουργία της τρόικας.

Η επόμενη μέρα μετά τη βόμβα Ρέντινγκ για την τρόικα
Η βόμβα της αντιπροέδρου της Κομισιόν, που χαρακτήρισε αντιδημοκρατική τη λειτουργία της τρόικας, ρίχνει λάδι στη φωτιά που καίει μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ
Picture 0 for Η επόμενη μέρα μετά τη βόμβα Ρέντινγκ για την τρόικα
Νέες διαστάσεις παίρνει πλέον ο εμφύλιος μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μετά την παρέμβαση της αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία, μέσω συνέντευξης της στην «Καθημερινή της Κυριακής», έριξε βόμβα στα θεμέλια της ίδιας της τρόικας, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ αντιδημοκρατική τη λειτουργία και την εποπτεία της, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, πλέον, για το τι θα επακολουθήσει. 
 
Κι αυτό γιατί, για πρώτη φορά, κοινοτικός αξιωματούχος, σε τόσο υψηλό επίπεδο και με τόσο ξεκάθαΡο τρόπο, αμφισβητεί μια από τις βασικότερες δομές που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που ενέσκηψε τα τελευταία χρόνια.
 
Το μόνο σίγουρο πλέον είναι πως τίποτα δεν είναι ίδιο, όπως χθες, και η επόμενη μέρα των ελεγκτών των ευρωπαϊκών χωρών του νότου, διαμορφώνεται πλέον αβέβαιη. Από τις Βρυξέλλες, πάντως, off the record, διαμηνύεται ότι η παρέμβαση Ρέντινγκ αιφνιδίασε, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει από όσα είναι προγραμματισμένο να γίνουν. 
 
Κι αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα που στέλνεται στη χώρα μας από χθες το μεσημέρι, οπότε και δημοσιεύτηκε η συνέντευξη Ρέντινγκ. Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως το μήνυμα αυτό δεν είναι πλέον το ίδιο ισχυρό με το παρελθόν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)