Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η Αρβελέρ για την κρίση και για τα περιθώρια της Ελλάδας μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2013.



Για την κρίση μίλησε η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ στο «Πρωινό ΑΝΤ1» και μέσα από τον απλό και καυστικό τρόπο της θα συμφωνήσουμε μαζί της ότι η κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική, είναι μια παγκόσμια τραπεζική κρίση που έχουν νιώσει στο πετσί τους όλοι οι ανεπτυγμένοι λαοί. Χώρες όπως οι G20 αλλά ακόμα και στα πιο στενά όρια των G8 αντιμετωπίζουν «οικονομική κρίση» μάλιστα από το τέλος του 2007 οι Αμερικάνικες τράπεζες έδειξαν την μεγάλη «φούσκα» του να δανείζεις ανεξέλεγκτα και με αυτό τον τρόπο να παράγεις λογιστικό χρήμα.  

Η κυρία Αρβελέρ αναφέρεται στην κατοχή, όμως τότε είχαμε έναν πιο άμεσο πόλεμο με την Γερμανία, αντίθετα τώρα έχουμε Γερμανική κατοχή και που  φαινομενικά η Γερμανία μας βοηθά, ενώ παράλληλα οι πολιτικοί μας είναι οι σωτήρες μας από την «καταστροφή» της πτώχευσης.  Μια πτώχευση που θα ήταν σωτήρια για τους λαούς αλλά ολέθρια για τις ιδιωτικές τράπεζες. Άλλωστε πλέον είναι γνωστό σε όλους ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις από το 2008 στηρίζουν τους τραπεζίτες επιφέροντας την κατάρρευση στην χώρα μας, με μια τεραστίου μεγέθους ύφεση που για να ξεπεραστεί θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες ή μήπως μόνο λίγους μήνες προσφοράς χρημάτων από τον «κάποιο» που θα μας θελήσει υπόδουλους του χρήματος. 

Η κρίση στην Ελλάδα διαφέρει κατά πολύ από ότι η κατοχή, μια που για τους περισσότερους δεν είναι ορατός ο εχθρός, τα νομοθετικά μέτρα του κατεπείγοντος καθώς και ότι δεν πετυχαίνουμε ποτέ τους στόχους που υποβάλλει η Τρόικα ισχυροποιούν την πολιτική γραμμή της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των αντισυνταγματικών νομοθετημάτων. Η κυβέρνηση αναφέρεται σε μεταρρυθμίσεις που προφανώς πραγματοποιούνται για το καλό της πατρίδας μας, πιστεύει κανείς ότι οι απολύσεις θα μας βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο; Είναι γελοίο να κυκλοφορούν απόψεις προπαγάνδας ότι για όλα τα δεινά της χώρας μας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν γνωρίζουμε ότι και όλους να τους απολύσουν η χώρα μας δεν θα έχει καμία ανάκαμψη, αφού τα έσοδα της ενισχύουν μόνο τις τράπεζες.

Ακόμα και οι αποκρατικοποιήσεις ή διαφορετικά ξεπούλημα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα στη χώρα μας, το μόνο που θα αποκτήσουμε είναι μια μόνιμη δουλεία στους ξένους αγοραστές –κατακτητές.

Επειδή η δικαιοσύνη δεν εκτελεί το πραγματικό της έργο, επειδή οι μεγάλοι συνταγματολόγοι δημιούργησαν μια τεράστια ασπίδα προστασίας τους μην μπορώντας να βρει κανείς το δίκιο του, μόνο η βία και η επανάσταση θα μπορεί να είναι η μόνη λύση για να απαλλαχτούμε από όλους αυτούς τους κηφήνες  που κάθονται στο σβέρκο μας  και μας πίνουν το αίμα. Ο Θεός ας βάλει το χέρι του για να ελευθερωθούμε πρώτα από τα πολιτικά καθάρματα που έχουν ροκανίσει την Ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες και μετέπειτα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας που μας θέλουν θυγατέρες τους εξασκώντας πάνω μας κάθε ανώμαλη επιθυμία τους.   





(Επιμέλεια ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)