Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Νόμος Κατσέλη: Νέοι όροι με το 10% και για τους πριν.



ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 459 Τρίτη 30.07.13


Νόμος Κατσέλη Οδηγίες μετά από την τροποποίηση Ιουνίου 2013
Εισήχθη το Πρόγραμμα διευκόλυνσης που προβλέπει καταβολή του 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης η την απόδειξη πως υπάρχει στέρηση δυνατότητας οποιασδήποτε καταβολής.
Για όσους έχουν υποβάλλει από το παρελθόν Αίτηση Εξωδικαστικού και Δικόγραφο και πήραν μακρινή δικάσιμο, με η χωρίς Προσωρινή Διαταγή μη καταδιωκτικών μέτρων, ισχύουν πλέον και η υποχρέωση Υποβολής σε συζήτηση σε σύντομο Δικαστήριο Ειρηνοδικείο, δήλωσης καταβολής του 10%, η, απόδειξης αδυναμίας καταβολής οποιουδήποτε ποσού.
Αν δεν επανυποβληθούν και σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, στην μακρινή δικάσιμο, ο Δικαστής να τους υποχρεώσει να καταβάλλουν αναδρομικά το 10% (αν αποδειχθεί ότι μπορούσαν) από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τότε, και να ρυθμίσει το υπόλοιπο.
Για να ικανοποιηθεί η νέα υποχρέωση του 10% ή της απόδειξης αδυναμίας, πρέπει αυτοί οι προηγούμενοι που έχουν την μακρινή Δικάσιμο να λάβουν μόνοι τους, η μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών η δικηγόρων, υποβάλλοντας την σχετική Αίτηση συμπληρωμένη προς τις τράπεζες που θα απαντήσουν σε 10 μέρες και όχι σε 5 όπως πριν, την Βεβαίωση Οφειλών με αναφερόμενο το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης, και, ή να Υποβάλλουν νέα ίδια με την προηγούμενη Αίτηση Εξωδικαστικού Συμβιβασμού και ζητώντας από τις τράπεζες αριθμό λογαριασμού να καταθέτουν το 10%, οπότε αποκτούν και το προνόμιο συνέπειας εν ενδοία, η αν έχουν αποδείξει με τα δικαιολογητικά που έχουν υποβάλλει στην αρχική Αίτησή τους ότι αδυνατούν, και λάβανε Αναστολή καταδιωκτικών μέτρων, παραμένουν χωρίς την καταβολή ούτε του 10%, αν δεν λάβανε αναστολή καταδιωκτικών μέτρων πρέπει να το Αιτηθούν άμεσα με  Ασφαλιστικά .  Συνιστούμε να ζητούν στην ίδια Αίτηση και Αντίγραφο της Σύμβασης.
Για όσους επιθυμούν Ρύθμιση τώρα, για ενήμερα δάνειά τους, υποβάλλονται, μέσω  των Ενώσεων Καταναλωτών η δικηγόρων, αντί Αίτηση Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, στην Αίτηση Πρόγραμμα Διευκόλυνσης με πολλά δικαιολογητικά προσαρτημένα.
Για αυτούς τους τωρινούς και επόμενους, μετά την υποβολή του Πρόγραμμα Διευκόλυνσης, Αναμένεται η απάντηση των τραπεζών για τον χρόνο περιόδου χάρητος, σε 30 μέρες η την απόρριψή της. Μετά απόρριψη η 30 ημερών, μέσω δικηγόρου και δικογράφων.
Η, με τις αμοιβές των δικηγόρων τους, για πανωτόκια και καταχρηστικούς όρους, η με τις νέες ρυθμίσεις, του Ν 3869, σε 60 μέρες  δικάσιμο ή όσο ορίσει το δικαστήριο, παρίσταται μετά δικηγόρου και παραβόλου, και ζητά και με Αίτηση Ασφαλιστικών που συντάσσει ο δικηγόρος την αποδοχή του 10% ή την αδυναμία, και την Αναστολή Καταδιωκτικών Μέτρων.
Με την απόφαση αυτή, οριστικά αποκτά βεβαιότητα για την ρύθμισή του.
Αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα 30.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)